• Forside

F2008 bliver nyt design

Ferraris Aldo Costa har til den italienske sportsavis 'La Gazzetta dello Sport udtalt', at Ferraris 2008 model vil være helt ny. Så ny som man kan lave den indenfor det tekniske reglement. Med f.eks. en endnu hurtigere gearkasse.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/12 2007 klokken 14:12

Der er visse ændringer til det tekniske reglement i 2008. En ny standard ECU og en gearkasse, der skal holde fire løb, er de primære ændringer til reglementet, men Ferrari vil komme med flere synlige ændringer til chassiset.

”Den vil blive helt ny, selv om man ikke kan lave radikale ændringer på grund af reglementet.”

”Fronten af bilen vil være anderledes, hvad angår monocoquen med ændrede sidepods og frontvingen vil også være ny. Elektronikken ændres med standard ECU’en, der har tvunget os til at arbejde på motor og gearkasse. Den skal holde fire løb i 2008.”

F2008 bliver anderledes den VM vindende F2007

“De første test i Barcelona og Jerez har været positive. Vi simulerede fire løb uden problemer. Der vil komme nye komponenter til ophængene og gearkassen, med endnu hurtigere skift. Vores intention er at starte 2008 stærkt. Vi vil yde det maksimale gennem vintersæsonen for at kunne starte sæsonen i bedst mulige form.”

“Ud over at skulle være mere konstante, skal vi også have bygget en mere holdbar bil.”

For god ordens skyld, så er det ikke bekræftet, at Ferraris 2008 model kommer til at hedde F2008.