• Forside

Q1 bliver længere, Q3 bliver kortere

Siden det nuværende kvalifikationsformat blev indført i 2006 har der været visse ændringer. Den seneste blev aftalt i september og træder i kraft fra 2008. Ændringen er fornuftig og vil give mindre teams mere TV-tid i 2008.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/12 2007 klokken 12:12

Et fem minutter længere Q1 og fem minutter kortere Q3 er de to store ændringer vi kommer til at opleve i 2008.

Endvidere er der en lille ekstra ændring til Q3 set i forhold til de to tidligere år. Brændstofpåfyldning er ikke tilladt efter Q3, hvilket betyder at alle deltagere i Q3 skal starte med den mængde brændstof de ikke brænder af i Q3.

Ændringerne kommer efter den store kritik af den rene benzinforbrænding, som vi har oplevet i Q3 de sidste to år. Derfor virker det fornuftigt at få alle kørere til at give den gas med det samme, så man slipper for 10 minutters unødig forurening.

For et hold som Force India F1 betyder kvalifikationsændringen en større chance for at komme på tv

Fordelen ved at Q1 nu bliver forlænget til tyve minutter er, at alle kørere får fem minutter længere til at kvalificere sig til Q2. Det lyder måske ikke af meget, og mange af de små teams ryger alligevel ud efter Q1, men det giver dem fem minutter mere til at komme på tv, og ekstra tv-tid betyder ekstra eksponering til sponsorerne.

Som TV-seer går vi heller ikke glip af noget Formel 1. Vi får stadig de 45 minutters kvalifikation plus det løse, som vi har haft de to år. En fornuftig ændring, som vi her på BMF1 hilser velkommen.