• Forside

Kinesisk GP-official fængslet

Yu Zhifei, den tidligere manager for Shanghai´s Formel 1-anlæg, er blevet fængslet i fire år for korruption, meddeler kinesiske medier.

Af: (@bmf1.dk) d. 4/1 2008 klokken 00:01

Den tidligere manager for det kinesiske Grand Prix i Shanghai, Yu Zhifei, er blevet fængslet i fire år, dømt for korruption. Anklagerne som Zhifei er blevet dømt skyldige i, drejer sig om hans tid som manager for Shanghai Shenhua Fodbold klub.

Zhifei er blevet anklaget for i 90´erne, at have hjulpet sig selv til godt 1 million yuan, eller omkring 715.000 kroner.
Sagen har trukket lange spor i blandt andet kommunistpartiet, og den tidligere chef for byens parti, Chen Liangyu, er blevet varetægtsfængslet, men endnu ikke officielt anklaget.

Alex Wurz under fredagstræningen. Kina 2007

Zhifei hjalp med at få Formel 1 til landet og var en af hovedkræfterne bag projektet mellem 2004 og 2006, der kostede flere hundrede millioner dollars.

I 2006 begyndte det kinesiske bagmandspoliti af undersøge flere forskellige organisationer, og dermed dukkede Zhifei op på radaren. pengene han har stjålet, er angiveligt blevet brugt på at betale for et luksushjem.

Det er uvist om Zhifei vil appelere dommen.