• Forside

Spændende starter i 2008

Starterne i 2008 bliver spændende. Afskaffelsen af launch- og traction control betyder, at der vil blive mere kaos i starterne, da der bliver større chancer for at lave fejl i starterne. En god starter kan vinde mange placeringer.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/1 2008 klokken 15:01

BMW Sauber køreren Nick Heidfeld siger, at starten på et Grand Prix løb bliver spændende at se i 2008. Afskaffelsen af launch control vil gøre det nemmere for de gode kørere at skabe sig en fordel med en god start. De sidste par år har starterne været meget ens uden den helt store dramatik før tidligst i det første sving.

”I de sidste par år har vi haft launch control eller i det mindste lidt hjælp.”

”Det er derfor starterne altid har været rimelig forudsigelige. I begyndelsen lavede Renault altid fantastiske starter og derefter fik vi alle gode starter. Før launch control vendte tilbage var det nemt at miste eller vinde positioner i starten. Så næste sæson bliver det igen mere interessant .”

Manglende traction control vil gøre det nemmere at lave fejl

”Der vil komme mere drifting. Man vil nemmere lave fejl, hvilket vil kunne lede til flere overhalinger – specielt hvis man er presset.”

Flere overhalinger vil gøre Formel 1 mere interessant for tv-seere, og kan det gøre Max Mosley glad, så slipper vi måske for flere store ændringer i det sportslige reglement de kommende år.