• Forside

Conway og Fillippi bliver hos Honda

Under gårsdagens præsentation af den nylakerede Honda Racing RA108 blev de to GP2 kørere Luca Filippi og Mike Conway bekræftet som fortsatte medlemmer af Honda Young Driver programmet. Dermed skal de hjælpe Alex Wurz med at teste.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/1 2008 klokken 08:01

Mike Conway og Luca Filippi bliver hos Honda, og blev i går præsenteret under den nye RA108 launch. Begge kørere har testet for Honda Racing F1 under flere vintertests. Kun Andreas Zuber er ikke valgt. Luca Filippi kom først til Honda sidste efterår efter bl.a. at have været sat i forbindelse med en mulig testkørerrolle hos Ferrari.

Mike Conway og Luca Filippi forrest ved RA108 præsentationen

Mike Conway var allerede en del af Hondas Young Driver program, da han blev indlemmet i folden efter, at han tog det britiske F3 mesterskab i 2006. Både Mike Conway og Luca Filippi skal køre GP2 igen i år. Mike Conway tørner ud for Trident Racing, når den europæiske GP2 sæson går i gang. Luca Filippi er allerede i gang med GP2, hvor han kører for team Qi-Meritus i GP2 Asia serien og i Europa vil køre for ART Grand Prix teamet.

Mike Conway sagde efter præsentationen

“Jeg er virkelig glad for at kunne fortsætte mit samarbejde med Honda Racing F1 og ser meget frem til i år. Jeg har allerede lært meget af at arbejde sammen med holdet og det vil være meget givende at kunne hjælpe med udviklingen af bilen i år. Jeg kørte RA108 i Valencia sidste fredag, hvilket var fantastisk, og jeg ser frem til næste testmulighed.”

Luca Fillippi er stolt over at være blevet en official del af Honda Young Driver programmet.

”Det er en stor chance for mig at være blevet en del af Honda Young Driver programmet og jeg ser frem til at arbejde sammen med holdet i år. Jeg håber, at jeg kan lære en del fra holdets ingiører og kørere, hvilket vil hjælpe ikke bare med at køre en Formel 1 bil, men også for min kørsel i GP2 serierne. Jeg vil gerne takke Honda Racing F1 for deres tro på mig og jeg ser frem til min chance for at køre RA108.”

Mike Conway og Luca Filippi flankerer Honda Racing F1 kørerne

Ron Meadows, Honda Racing F1´s sportslige chef, siger om valget af de to kørere.

“Vi er meget glade for at bekræfte, at Mike og Luca er vores Young Driver line-up i 2008. Begge kørere imponerede os meget med deres performance og dedikering i testene sidste år, og efter en grundig evaluering, har vi besluttet at belønne dem med muligheden for at arbejde tæt med holdet i år.”

”Samtidig har vi i dag annonceret vores nye partnerskab med Formula Masters serien og muligheden for, at deres mester kan tilbringe en dag med holdet. Honda tager deres arbejde med at udvikle lovende unge talenter i motorsport meget seriøst. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med de unge kørere og hjælpe dem med at komme til de højeste niveauer af vores sport.”

Skulle danske Kasper Andersen fortsætte i Formula Masters serien i 2008, så har han chancen for at lære af Honda Racing F1s ingeniører.