• Forside

Piquet udfordrer Alonso

Renault´s rookie, Nelson Piquet, har stillet skarpt på sit kommende mål for 2008: Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso. Brasilianeren er overbevist om, at han kan gøre sig gældende og endda udfordre Alonso.

Af: (@bmf1.dk) d. 17/2 2008 klokken 12:02

Ideen med Fernando Alonso og Lewis Hamilton sammen hos McLaren var ikke lige den bedste løsning for spanieren. Han blev presset af rookie´en hele sæsonen og havde sværere ved at finde sig til rette i det store team, end han havde forventet.

Flavio Briatore hentede den fortabte søn hjem igen og satte Nelson Piquet i det andet sæde. Planen er, at Alonso ikke får den samme udfordring til sit tredje mesterskab med Piquet, som han fik med Hamilton. Men Piquet selv har andre planer.

Den unge brasilianer, søn af den tre-dobbelte verdensmester af samme navn, har sin helt egen agenda og løfter sløret for lidt at sin taktik i den kommende sæson, der kun er godt en måned væk.

"Forskellen til Alonso bliver mindre," siger Piquet til 'as.com', men han er også godt klar over, at det bliver svært at presse spanieren. "...men erfaringen hos min kollega, bliver svær at komme udenom," som han siger.

Nelson Piquet jr.

"Fernando tager svingene hurtigere end mig. Nogle gange bremser jeg senere end han gør, men det hænder at jeg så får problemer, rammer apex (punktet midt på indersiden af kurven, som kørerne sigter efter, red.). Nogle gange går jeg fint ind i kurven, men bruger så for meget tid på bremsepunktet. Dette er noget jeg håber der kan forbedres."

Nelson har sine egne teorier omkring Hamilton og hvorfor han klarede sig så godt sidste år. De to har mødtes på banen før, da de begge deltog i GP2 serien i 2006.

"Hvis vi havde en løbs-simulator som McLaren, ville jeg sidde der hele dagen og natten. Det er noget essentielt, der skal til, for at forbedre din kørsel og for at lære banerne, der er nye for en nybegynder."

Årets første løb bliver kørt den 16. marts i Melbourne, Australien.