• Forside

Garcia ønsker Williams testsæde

Den spanske GP2 kører Borja Garcia siger til den spanske avis Diario AS, at han er meget tæt på at sikre sig en testkørerrolle hos AT&T Williams F1, en rolle som Narain Karthikeyan udfyldte i 2006 og 2007.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/3 2008 klokken 17:03

Tyske Nico Hülkenberg vil dog stadig være holdets primære testkører, men Borja Garcia giver mening på flere områder. Han har vundet i supportklassen og han er støttet af den valenciske regering. Williams har tidligere talt om at etablere et regulært testteam bosiddende ved eller tæt på Ricardo Tormo banen.

Rod Nelson fra Williams F1 teamet bekræfter, at man kigger på en spansk lokation, men, som han siger, kun af logistiske årsager.

”Der har kun været talt om at søge et nyt sted til opbevaring, af logistiske årsager.”

De tre spanske baner Ricardo Tormo, Montmelo og Jerez de la Frontera er de mest benyttede testbaner i Formel 1, så at have etableret et testteam i Spanien vil spare teamet for en del tid og udgifter.

Borja Garcia vil være et fornuftigt valg. Når han ikke i Grand Prix-weekenderne koncentrerer sig om sine GP2-forberedelser, så vil han kunne være hos Williams og følge med i begivenhederne.

Spanieren vil samtidig være til stede ved alle europæiske løbsafdelinger og vil kunne springe ind i FW30 raceren med meget kort varsel. Specielt ved de løb, hvor Nico Hülkenberg befinder sig andet steds i forbindelse med F3 Euro serien.