• Forside

Moto GP i fokus i weekenden

Om en uge starter Formel 1 sæsonen, men allerede i denne weekend starter årets Moto GP mesterskab. En weekend, der vil blive fulgt af mange, specielt indenfor Formel 1. Årets sæsonåbner afvikles i Qatar og bliver kørt om aftenen.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/3 2008 klokken 11:03

En forsmag på sensommerens meget omtalte natteløb i Formel 1 får vi lov at opleve denne weekend. Den 2-hjulede pendant til Formel 1 Moto GP serien starter denne weekend med det første natteløb i Moto GP på banen i Qatar. Mange øjne vil være rettet mod banen. Af disse flere Formel 1 baneejere, som overvejer muligheden for at forny deres kontrakt med Bernie Ecclestone som et natteløb.

Tidligere i år afviklede man de første tests under den kunstige belysning, og som tørvejrsløb var der ikke mange problemer. Skulle det derimod gå hen og regne, så kan tingene hurtigt ændre sig. Regndråberne vil være distraherende for køreren, da de kan reflektere projektørernes lys og skabe reflekser, der gør det svært at orientere sig. Samme problemer vil man sandsynligvis have i Formel 1.

Skulle det ske, at det regner denne weekend, så flytter man starttidspunktet fra lørdag klokken 23 til et tidligere tidspunkt på dagen, hvor man ikke behøver bruge kunstig belysning. På den måde slipper man for projektørlysets refleksioner i regndråberne. Det skyldes regnvejrsskyerne vil blokere for solens lys, så derfor vil der ikke være refleksioner i dråberne.

Vi håber dog på godt vejr, og chancerne for regn i Qatar skulle være lig nul, men Qatar har tidligere døjet med regn ved afvikling af Moto GP eller Super Bike løb.