• Forside

TF108 passer til Jarno Trulli

Toyota har haft en drømmestart i år i Formel 1. Vi skal tilbage til starten af 2005 for at finde en sæson, hvor Toyota er startet lige så godt. Det har fået Jarno Trulli til at glæde sig til Bahrain. En forklaring er, at Ralf Schumacher ikke længere er hos Toyota.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/4 2008 klokken 09:04

Efter Ralf Schumacher har forladt Toyota har holdet haft fremgang. Men er det på grund af mangelen på den tyske kører eller fordi Toyota har været heldige med deres design. Jarno Trulli vil ikke direkte give Ralf skylden, men han savner ikke den tyske ex-holdkammerat.

Jarno Trulli udtalte í sidste uge til den tyske avis ‘Express, at

”Jeg tror de lytter lidt mere til mig nu. Bilen er nu som jeg ønsker den skal være, og vi er præcis der, hvor jeg ønskede vi skulle være.”

”Efter BMW er vi de fjerde stærkeste.”

Forskellen på Ralf Schumacher og Jarno Trullis kørestil har givet Toyota store problemer. Nu er Ralf der ikke mere, og bilen er bygget til Jarnos kørestil

Til det schweiziske motorsportsmagasin ’Motorsport Aktuell’ citeres Jarno for at sige

”Jeg vil ikke kritisere Ralf Schumacher, men han havde sine meninger omkring hvilken type bil han ønskede.”

Tilbage i 2005 startede Toyota med TF105. En bil bygget til Jarno Trullis kørestil. Midt på sæsonen lancerede man TF105B, som passede bedre til Ralf Schumacher. TF108 passer til Jarno Trullis kørestil, hvilket ikke helt passer den regerende GP2 mester Timo Glock.

”Jarno har en anderledes kørestil.”

Foreløbig har Toyota fået en drømmestart. Nu skal det tysk/japanske hold vise, at de kan fortsætte den start.