• Forside

3. træning i Bahrain: Rosberg hurtigst

Med to træninger tilbagelagt, hvor Ferrari har været klart bedst, er der sat ekstra pres på McLaren og BMW. Hamiltons uheld i går, sætter spørgsmålstegn ved, hvor godt de er med. Til dagens træning, er der en del mere vind, der måske kan ændre noget.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/4 2008 klokken 11:04


Som det altid er tilfældet, er der biler på banen lige fra starten. En af dem, er Lewis Hamilton, der lige skal have en installationsomgang, for at få bilen helt på plads igen.

Godt halvdelen af feltet har været ude på banen efter de første 5 minutter, men ingen har sat en tid endnu. Hvilket ikke er den helt store overraskelse.

McLaren øver lige et pitstop med Kovalainen, hvor de vælger lige at øve en ekstra gang med forhjulsskift, nok med bagtanke på problemerne med Hamilton i Malaysia.

10 minutter inde i træningen, påbegynder Jano Trulle i Toyota, første omgang med flyvende tid, i en Toyota der kører uden afdækning mod udstødningen.
Omgangen efter Trulli har sat den første tid, overtager Bourdais i STR den hurtigste tid. Glock har også sat en tid.

Som følge af vinden, er der mere sand på banen, hvilket lader til at volde lidt problemer for flere af piloterne, herunder Davidson i Super Aguri, der lige er ude og se lidt på afkørselsarialerne.

Der bliver ikke rigtigt gået til den, hvilket betyder at Bourdais længe har fået lov til at holde P1. Lige til Williams sendte deres biler ud på en flyvende omgang, der sætter begge de britiske racere i front.

Alonso er på banen med 35 minutter igen, men selvom han sætter en tid, der sætter ham ind på den 5. Bedste tid, ser det ikke lovende ud for den tidligere verdensmester.

Langt bedre ser det ud for BMW, hvor Kubica er ude i en bil, der ser meget stabil ud. Dog er han ikke hurtig og nøjes med at blive noteret for en 7. Hurtigste tid.

Efter den første halve time, ser top 10 tiderne sådan ud, hvor 20 biler har været på banen for at sætte en tid. Eneste der mangler er Ferrari:
Placering Pilot Hold Bedste tid
1 Rosberg Williams 1.33.484
2 Hamilton McLaren 1.34.085
3 Nakajima Williams 1.34.101
4 Vettel STR 1.34.122
5 Alonso Renault 1.34.155
6 Webber RedBull 1.34.176
7 Kubica BMW 1.34.404
8 Kovalainen McLaren 1.34.420
9 Piquet Renault 1.34.484
10 Bourdais STR 1.34.505

Med 25 minutter tilbage af denne times træning, finder Ferrari endelig frem til banen. Hvilket de gør med stil. Massa sætter omgående hurtigste tid. En tid er i første forsøg er hele 2 tiendedele hurtigere end Rosbergs hidtil hurtigste.
Raikkonen er også ude på en hurtig omgang, men kom lidt langt ud i et sving, hvor han mistede massere af tid. Så Massa beholder P1, med 20 minutter tilbage.

Det lader til, at RedBull igen har fået sat bilen godt op. David Coulthard sætter en rigtig hurtg tid, der bringer ham helt frem på P3. En tid Raikkonen dog overtager lige bag efter.

Hos søsterholdet STR går det også rigtigt godt. Bourdais lader til at være ved at finde Formel 1 formen og sætter sin racer ind på P5, lige foran Hamilton.

Et kik ind i BMW garagen, tyder på, at der er problemer med Nick Heidfelds bil. En placering som nummer 19 mere end antyder at der er noget der er galt med tyskerens bil. Men Kubica har det ikke meget bedre, med en P13.

Hvis den nuværende stilling, er et udtryk for holdenes form, kan vi se frem til en spændende kvalifikation, med en meget anderledes startgrid, end vi er vant til. Ferrari er dog undtagelsen. De lader til at være eneste naturlige tophold, der er der hvor man forventer. Hamilton er 8 tiendedele sekund efter Massa, Kovalainen er langt over et sekund efter brasilianeren. Så der er noget at arbejde med.

4 minutter tilbage og ny mand i front. Robert Kubica i BMW Sauber raceren, beviser at de bløde dæk er hurtigst. Super flot tid fra polakken.

Hamilton forsøger sig også med de bløde dæk, men han er langt efter Kubicas tid. Det er Trulli derimod ikke. Ny hurtigste tid til Toyotapiloten.

Alle 22 biler er på banen nu, med under to minutter tilbage. Der bliver virkelig gået til den. Rosberg overtager P1. Massa rykker op på P2. Webber på P3.
McLaren er langt nede, mens Massa er ude med et sidste forsøg på at sikre sig P1 igen. Det lykkes ikke!

Med den afslutning, ser det ud til at vi får en utrolig spændende kvalifikation her i eftermiddag. McLaren har noget de skal have rettet op på, mens Kimi Raikkonen lige skal se på, hvad Massa gør så meget bedre end ham. Williams kan komme med en stor overraskelse, i stil med Red Bull og STR.
Toyota der har testet en del på denne bane, lader til at høste frugten af dette arbejde og er igen med helt fremme. Det tegner godt for japanerne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.