• Forside

Det bedst mulige resultat

Kampen mellem de 3 topteams, blev i Istanbul klart afgjort til fordel for Ferrari og McLaren. BMW Sauber fik det bedst mulige ud af situationen, efter en halvdårlig kvalifikation.

Af: !Palle Hellemann (ph@bmf1.dk) d. 12/5 2008 klokken 02:05

Skadesbegrænsning er måske for hård en beskrivelse af BMW Saubers 4. og 5. pladser i Istanbul. Men efter løbet herskede der i den blå-hvide lejr en klar holdning om at man havde fået mest muligt ud af de givne omstændigheder. ”Jeg var ikke tilfreds med kvalifikationsresultatet”, indrømmede Mario Theissen. ”Men med dette udgangspunkt er jeg tilfreds med løbets resultat.”
Nick Heidfeld kørte sig op fra en 9. til en 5. plads og Robert Kubica forbedrede en 5. til en 4. plads.

Robert Kubica i BMW Sauber F1.08

Om ambitionen om at opnå den første sejr, siger Theissen: ”Ydelsesmæssigt er vi i øjeblikket lidt længere væk fra det mål.” Han ser dog stadig WM som en tre-kamp. ”I dag var det ikke sådan, men det stod os allerede klart om lørdagen.” Da erkendte han allerede at McLaren var hurtigere end BMW Sauber her i Istanbul. ”Vi havde forventet at Ferrari ville være hurtigere.” Sammenligningen med McLaren i løbet er ikke enkel, fordi begge kørere pittede 3 gange og Kovalainen hang i trafikken. ”Jeg går ud fra at McLaren var hurtigere end os,” indrømmede Theissen. ”Men kun indenfor et vindue, der kan ændre sig fra bane til bane.”
Theissen tror at BMW Sauber har en god pakke til det næste race på Monaco’s kompakte bane. Det udleder han på baggrund af den gode performance teamet har vist indtil nu, især på de kurvede sektorer af banerne.