• Forside

Et år siden ulykken

Det næste Grand Prix i Formel 1 kalenderen er det canadiske. Det bliver afviklet på Gilles Villeneuve banen. En bane som huskes bedst fra store uheld, Champions Wall og kørere, som tager deres første sejr på banen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/5 2008 klokken 22:05

Jean Alesi og Lewis Hamilton er to kørere, som begge vandt deres første, og for Jean Alesis vedkommende den eneste sejr på banen. Ellers husker mange, hvordan Olivier Panis brækkede begge ben i 1997 på banen. 10 år senere smadrede Robert Kubica sin BMW-Sauber F1.07 med høj fart i muren.

Det er nu et år siden, at BMW-Sauber F1.07 blev knust mod muren med 280 km/t. Det er dog ikke noget, der bekymrer Robert Kubica.

”Jeg har ingen problemer med det. Vi tager til Canada, som er en af mine favoritbaer. Alle ved, hvad der skete i 2007, men jeg bekymrer mig ikke om det. Det er allerede et år siden, og siden har jeg kørt Formel 1 uden at tænke på dette.”

“I Formel 1 og motorsport er risikoen høj, men jeg har ingen negative følelser omkring Canada. Jeg tager dertil, ligesom til andre løb, for at skore så mange point som muligt.”

Robert Kubica BMW Sauber F1 med hans ingeniør

I Monaco var Robert Kubica hurtig i regnen, men på tør asfalt har F1.08 problemer med at følge med McLaren og Ferrari. Det bekymrer Robert Kubica, som gerne vil tage både sejre og mesterskaber.

”På det seneste har det været svært for os.”

Foreløbig står den 5-0 til Robert Kubica over holdkammeraten Nick Heidfeld i kvalifikationen.