• Forside

Skuffende kvalifikation af BMW Sauber

En mildest talt skuffende kvalifikation for BMW Sauber. To kørere som har potentialet til at kæmpe med om sejre, og så store problemer i kvalifikationen. En svær weekend for BMW Sauber, som denne weekend ikke ligner det hold, som tog de to bedste pladser i Canadas Grand Prix.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/6 2008 klokken 19:06

Fra sejr til skuffelse. Således må kvalifikationen til det Franske Grand Prix lyde. Først i sidste øjeblik lykkedes det Nick Heidfeld at slippe fra en ydmygende 18 plads i Q1 til Q2. Robert Kubica havde også sine problemer, men endte dog i Q3.

Robert Kubica sagde efter kvalifikationen: “Det ser ud som om, at vi får en svær weekend. Efter gårsdagens frie træninger havde jeg forventet vi var i problemer. Bilens balance er slet ikke som jeg ønsker den skal være, og bilen har generelt dårligt grip.”

Robert Kubica smider F1.08 igennem den sidste chikane

”Afstanden til topholdene virker til at være den samme, og på den anden side ser det ud til de andre teams har taget et skridt fremad. Mit mål er nu at score så mange point i morgendagens løb, hvilket på ingen måde bliver nemt.”

Nick Heidfeld sagde efter kvalifikationen: “Banen her i Magny-Cours er meget anderledes den i Montreal, og lige fra vi startede weekenden har vi ikke været så gode, som tidligere. Men vi håbede alligevel på en bedre kvalifikation. Jeg er 12’er og Robert lykkedes kun lige at komme i top 10 kvalifikatonen – det er naturligvis ikke det vi ønskede hos BMW Sauber.”

Nick Heidfeld havde store problemer med at kvalificere F1.08

”Hvis jeg ser på min situation, så kan jeg se en væsentlig fremgang. Jeg var meget tættere på at få det bedste ud af bilen. Der var kun et par hundreddele mellem Roberts og mine omgangstider. Jeg vil starte fra plads 11 fordi Lewis Hamilton bliver sat tilbage, og jeg kan vælge min brændstofstrategi til løbet. Selv den bedste strategi kan dog ikke forbedre vores pace, vi ønsker at have et godt løb i morgen.”

Mario Theissen var dog heller ikke tilfreds.

“Naturligvis er vi ikke glade for kvalifikationen. Men vi så under de frie træninger, at vores bil ikke er så hurtig som normalt. Nick var uheldig i dag. Selv om han kun var seks hundrededele langsommere end Robert, så missede han top ti kvalifikationen,” udtalte teamchefen.

Hvor blev farten af?

”Roberts kvalifikation gik heller ikke glat. Vi skiftede fra hård til blød dækcompound og tilbage til de hårde. Til sidst missede vi lige anden startrække. Vi starter fra plads 6 og 11. Vi får se efter de første pit stop, hvad vi kan opnå med de positioner.”

Man kan ikke lade være med at blive overrasket over det store formskifte BMW Sauber har fremvist denne weekend. Nu er løbet naturligvis noget andet end frie træninger og kvalifikationer, så det bliver spændende at se, hvad Robert Kubica og Nick Heidfeld kan opnå i løbet i morgen.