• Forside

Heidfeld er sikker i 2008

Der har været mange spekulationer omkring den tyske kører ’Quick-Nick’ Heidfeld og hans problemer med at følge med både holdkammeraten Robert Kubica og få styr på F1.08. Nu bliver han dog fredet af BMW resten af året, men 2009 er ikke sikret.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/6 2008 klokken 18:06

Nick Heidfeld har nu fået vished om, at han ikke kommer til at se nogle Formel 1 løb fra sidelinien i 2008. BMW Sauber teamchef Mario Theissen har givet den tyske veteran arbejdsro resten af sæsonen. Forbedring ønskes dog af holdet.

Nick Heidfelds problemer med at håndtere F1.08 og holdkammeraten Robert Kubica har fået rygterne om et skifte ikke kun i 2009, men allerede fra 2008 til at florere. Med en sulten Christian Klien i kulissen har Dr. Mario Theissen været ude og mane et kommende kørerskifte i jorden. Men 2009 er dog et stort spørgsmål for alle kørerne hos BMW.

”Vi vil beslutte os her i sommeren, formodentligt i anden halvdel af august. Det kan dog også ske tidligere eller senere.”

Nick Heidfeld har store problemer med at kvalificere F1.08

”Situationen er ikke nem for Nick fordi han bliver nødt til at prøve at komme op på niveau med Robert, men i øjeblikket er han (Robert) hurtig i alle situationer. Vi har givet ham (Nick) megen støtte de sidste par uger.”

Christian Klien sagde til websitet motorline.cc omkring hans chancer for at overtage Nick Heidfelds sæde.

”Hvis ens holdkammeret hele tiden er hurtigere i kvalifikationen end dig, så er det klart, at der kommer et stort pres. Men han har helt sikkert ikke glemt, hvordan man kører og jeg er sikker på, at han nok skal få styr på det.”

Dermed skulle Nick Heidfeld have resten af sæsonen til at vende den udvikling han er inde i. På trods af Nick Heidfeld betegnes som en BMW yndling, så skal der sikres point til konstruktørmesterskabet,hvis fremtiden stadig skal være blå/hvid.