• Forside

Honda med seriøst Alonso bud?

Ifølge den engelske avis ’The Guardian’ så skulle Honda Racing F1 nu være klar til at komme med et seriøst bud på Fernando Alonso til 2009 sæsonen. Beløbet skulle lige i omegnen af 100 millioner kroner. Grunden: Fernando Alonso er den eneste komplette kører på gridden.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/8 2008 klokken 09:08

Med Michael Schumacher ude af Formel 1 er navnet på den mest komplette kører Fernando Alonso. Derfor vil Hondas tekniske chef Ross Brawn sikre sig Fernando Alonso til genopbygningen af det Honda team, som aldrig rigtig har blomstret, 2004 undtaget.

Nick Fry, Honda teamchef siger om interessen for Alonso.

”Fernando er en fantastisk kører, som vil være et aktiv for et hvert tophold, inklusiv vores. Ross (Brawn) og mit job er at bygge et mesterskabsvindende team.”

Fernando Alonso skal skrive kontrakt for mindst to år med Honda

Ross Brawn sagde om Fernando Alonso.

“Vi vil elske at få ham for han er den bedste.”

”Af alle kørerne lige nu er han den eneste, som jeg ser som værende helt komplet, som Michael (Schumacher) var det.”

En grund til at Fernando Alonso sportsligt kunne overveje et skifte er, at Hondas 2009 model er den første, som Ross Brawn står 100% bag. Honda er i fuld gang med at udvikle deres KERS system og man har hele fire vindtunneller i gang for at få så mange data som muligt at arbejde fra.

Er det her Fernando sidder i 2009?

Nick Fry sagde

”Forhåbentlig vil Fernando vælge at skifte til os. Vi har et meget avanceret KERS system og vi arbejder hårdt på næste års bil.”

”Vi har fire vindtunneller, en af dem i Japan, som arbejder på dette projekt. Hvis Alonso er hos os kan vi skabe et vinderhold.”

Fernando Alonso skal dog ikke forvente, at han bare vil kunne skifte til Ferrari i 2010. To år som minimum ellers er det et no-go fra Ross Brawn og Hondas side.

”Det skulle være mindst to år fordi det er den tid vi har behov for, med Fernandos hjælp, for at blive et vinderhold og dermed kunne overbevise ham om at blive længere hos os.

Jenson Button eller Rubens Barrichello skal vige for Fernando Alonso, hvis han skriver kontrakt med Honda Racing F1.

Ifølge Ross Brawn er det kun Fernando Alonso, der kan få Honda til at overveje deres nuværende kørere til 2009.

”Vi er meget tilfredse med vores køreres performance. I øjeblikket kan jeg ikke svare på, hvem der skulle give plads til Fernando for Rubens kører godt i øjeblikket.”

Eller er det her Fernando sidder i 2010?

Fernando Alonso siger stadig, at han ikke vil tage endelig stilling til, hvor han kører i 2009 før senere på efteråret.