• Forside

Hamilton var influenzaramt

Var Felipe Massa så hurtig som han viste sig at være i går eller kunne Lewis Hamilton have taget kampen op i løbet? Hvis altså han ikke havde kørt rundt med influenza i kroppen, hvilket hæmmede hans løb.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/8 2008 klokken 09:08

Racerkørere er af en bestemt type stof. Hver gang de sætter sig i en racerbil, friske og fulde af energi udfordrer de grænserne for, hvad man fysisk kan gøre med sig selv og sit materiel. Atleterne er i topform for at kunne gøre disse ting, så det er endnu imponerende når en kører gør det samme med influenzavirus i kroppen.

Imponerende eller ej, så er en Formel 1-bil et potentielt våben i hænderne på den forkerte, og derfor overvejede Lewis Hamilton muligheden for at trække sig fra weekendens løb. Af sikkerhedshensyn for under lørdagens kvalifikation kørte han rundt med høj feber og smerter i nakken, muligvis forårsaget af feberen, muligvis af måden Lewis sov på.

Lewis Hamiltons weekend i Valencia var feberramt og smertefyldt

Det sagde Lewis Hamilton efter løbet.

”Jeg havde en rigtig miserabel weekend. Jeg havde influenza, da jeg kom (til Valencia) og jeg har haft høj feber stort set hver dag, og manglende energi.”

”Jeg havde også et problem med en krampe i nakken, som næsten fik mig til ikke at køre denne weekend. Jeg oplevede det kun engang. Jeg vågnede op meget meget tidligt i går (lørdag), før klokken 5 og havde krampe i nakken.”

”Heldigvis har jeg en god læge, som hjalp mig hele vejen igennem den. Den var så slem, at jeg havde problemer med bare at stå op, og jeg måtte have en sprøjte i nakken og spise masser af smertestillende piller.”

”Heldigvis, som jeg sagde, havde jeg en god træner, som hjalp. Pedro så ellers frem til at køre race.”

Nakkeproblemet skulle dog ikke komme igen, og samtidig gav Lewis indirekte et råd til os alle sammen. Køb en god hovedpude, hvis du vil sove godt.

”Nej, det skulle ikke blive et problem igen. Det er jeg rimelig sikker på. Den (nakken) er stadig øm! Det havde formodentlig noget at gøre med min hovedpude, måden jeg sov på, for det var først da jeg vågnede den gjorde ondt.”

”Jeg mener jeg gjorde et godt stykke arbejde, det taget i betragtning.”

Pedro de la Rosa blev lørdag morgen ringet op og bedt om at gøre sig klar, hvis Lewis Hamilton måtte trække sig. Sidst Pedro blev ringet op for at erstatte en skadet McLaren-kører var i 2005 efter Juan Pablo Montoyas famøse tennisuheld.