• Forside

Assolutamente si

For ikke italiensk-kyndige, så betyder det absolut ja, og er det tætteste man kommer en officiel bekræftelse af, at Ferraris kørerlineup i 2009 vil bestå af de samme to kørere, som har kørt for holdet i 2007 og 2008. Dermed kan alle spekulationerne omkring Kimi, Ferrari og Alonso forstumme.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/8 2008 klokken 17:08

Under fredagens test på Monza blev det så godt som bekræftet, at Fernando Alonso ikke kommer til Ferrari til næste år. Underforstået at alle spekulationer omkring Kimi Raikkonen og hans eventuelle stop i Formel 1 efter denne sæson ikke er sande. Bekræftelsen blev givet af Ferrari Præsidenten Luca di Montezemolo.

Ordene faldt til den italienske sportsavis ’La Gazzetta dello Sport’, da Luca di Montezemolo blev spurgt om den regerende verdensmester stadig ville være Felipe Massas holdkammerat hos den stejlende hingst.

”Assolutamente si.”

”Jeg har hørt om kritikken af Kimi, men et par dårlige løb betyder ikke, at man er i krise.”

Kimi Raikkonen vil også i 2009 køre den røde Ferrari i Monacos gader.

Kimi Raikkonen skulle dog have været i hans sædvanlige kølige hjørne, da han fik forelagt den gode nyhed.

”Intet har ændret sig for mig. Jeg har hele tiden haft en kontrakt.”

Hvad angår Fernando Alonso sagde Luca di Montezemolo

”Jeg har det trist med at en stor mester som ham ikke var i top ti i Valencia. Men hvad angår Ferrari, så kan han godt slappe af.”

Kimi og Felipe vil også i 2009 stå side om side.

Er Ferrari blevet et hold, der går efter konstruktørernes mesterskab først og fremmest? På spørgsmålet om at gøre Felipe Massa til holdets førstekører svarede Luca, at

”Ingen skal glemme, hvem der er verdensmesteren efter hvad han (Kimi) gjorde, hvad ingen havde forestillet sig, og triumferede i hans første år med Ferrari.”

”Kimi er motiveret og vi vil arbejde for, at han kan kvalificerer sig højere, specielt på alle de nye baner, som jeg ikke bryder mig om, og som ikke er gode for F1: Man kan ikke overhale, og ni ud af ti gange er vinderen ham, der havde pole.”

”Det er et tema fra de gamle dage med Lauda og Regazzoni. Det er omgangstiderne, der bestemmer hierarkiet, ikke Præsidenten. Schumacher, Barrichello, Raikkonen eller Massa. De kørte alle for Ferrari.”