• Forside

Vejrudsigten for Spa

Hondas chef, briten Ros Brown har meldt ud, at han gerne så at weekendens Formel 1 Grand Prix på Spa-Francorchamps, blev afviklet under blandede vejrforhold. Dette ønske er der en del der tyder på bliver opfyldt.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/9 2008 klokken 11:09

Når vi i den kommende weekend skal overvære Belgiens Formel 1 Grand Pris på Spa-Francorchamps banen, vil der ifølge meteorologerne være meget blandede vejrforhold i vente.
Fælles for alle dage, vil dog være den relative lave temperatur, som vil ligge mellem 17 og 20 grader, hvor den laveste temperatur vil være på løbsdagen, søndag.

Fredag vil med meget stor sandsynlighed blive afviklet i et godt tæt regnvejr, med vindstød på omkring 8 m/s.

Lørdag skulle blive tør som den eneste dag, men med en anelse kraftigere vind end fredagens 8 m/s, nemlig 9 m/s. Det betyder, at lørdagens tredje frie træning, bliver meget vigtig forud for kvalifikationen, da man næppe kan bruge meget af setupet fra fredagen.

Søndag, også kaldet løbsdag, vil der igen være mulighed for regn, dog ikke så overhængende som for fredagens træning. Det betyder, at holdene skal have lavet et godt arbejde fredag, for at få det helt rigtige regnvejrssetup, mens de også skal have gode data fra lørdag, i tilfælde af at regnen udebliver.

Så selvom Ros Brown havde håbet på blandede vejrforhold, havde han nok ikke håbet at de blev så blandede. Der bliver under alle omstændigheder massere at se til for mekanikerne i den kommende weekend.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER