• Forside

Kvalifikationsrapport Italiens Grand Prix.

Sensationelt resultat. Vettel i Pole, Hamilton og Räikkönen ude efter Q2.

Af: Tomas Hansen (th@bmf1.dk) d. 13/9 2008 klokken 15:09

Vejrguderne, Kimi Räikkönen; McLaren Mercedes og Toro Rosso skabte en af de mest spændende kvalifikationer i meget lang tid.

Først poleposition. Sebastian Vettel tog en af de mest sensationelle poles i mange år. Ikke nok med det, men det er hans første og den første til det team, som reelt er det forhenværende Minardi team fra det nærliggende Faenza.

Italiens lykkeligste mand pt.

Igennem alle træningerne og kvalifikationen har Vettel styret hans Ferrari-powerede Toro Rosso racer stabilt rundt på banen og allerede fra starten af Q3 viste han at man skulle regne med ham. til stor jubel for den forsamlede Toro Rosso pit, så holdt det hele vejen hjem, ikke mindst takket været vejrguderne, der midt inde i Q3 igen skruede op for vandhanen.

Heiki Kovalainen reddede en smule af McLaren Merceds ære med P2, foran Mark Webber, der i sidste øjeblik klemte sig ind på P3. Med Sebastien Bourdais på P4 foran Nico Rosberg, så er Toro Rosso triumfen total.

Den første mesterskabskandidat vi møder, det er Felipe Massa på en 6. plads. Massa var hele vejen igennem ikke tilfreds med regnen og reddede sig videre fra Q2 på en 10. plads, brøkdele foran Robert Kubica på P11.

Felipe Massa og Kimi Raikkonen kører ud på gridden med normale regnvejrsdæk. Japan 2007

I Q2 foretog McLaren Mercedes og Lewis Hamilton en fatal fejlberegning. Man forsøgte sig med intermediate dæk, uden at have sat en god tid først og på den omgang, plus den tid som der blev brugt på at skifte tilbage, der åbnede himlen sig over Monza igen og Hamilton kom aldrig i nærheden af Q3.

Samme skæben led Kimi Räikkönen, der aldrig så ud til at være tilpas på en meget våd Monza. I det hele taget så er vådt og koldt vejr ikke noget der ser ud til at passe Ferrarierne.

Lewis Hamilton - der skal tænkes dybe tanker før morgendagens Grand Prix.

I den absolut tunge del af feltet, der finder vi endnu en gang begge Hondaer. Man kan vel knap kalde det en katastrofal kvalifikation, de sidste mange gange har de været placeret i den ende af feltet, med placeringer som P16 og P19, der må det fremkalde alvorlige rynker i panden ved det japanske hovedkvarter, ikke mindst med ærkefjenden Toyota i Q3 og placeringer som P9 og P7.

Følg med i morgen når vi igen dækker søndagens løb - det sidste i Europa i år.