• Forside

Bourdais: Imponeret, men bekymret

Sebastien Bourdais er den kører i Formel 1, der har kørt flest racerløb under kunstig belysning. Som de fleste Formel 1-kørere ankom han tidligere på ugen og onsdag gik han banen rundt for første gang. Han er imponeret over belysningen, men ser to problemer med banen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/9 2008 klokken 08:09

Sebastien Bourdais var imponeret efter at have gået banen Marina Bay-banen rundt, som banen i Singapore er døbt. Lysanlægget er imponerende, men en chikane vækker bekymring og det samme gør pitindkørslen.

Sebastien Bourdais fortalte til Autosport, hvad hans første oplevelse af banen var.

”Det er som dagslys. Det mest utrolige de (arrangørerne) har gjort er belysningen. Det er virkelig imponerende. Man har alle disse anlæg bygget rundt om banen, alle over dig. Det er virkelig imponerende – Jeg har aldrig oplevet noget lignende.”

Singapore Grand Prix layout

”Jeg gik banen rundt for første gang igår (onsdag) og de har gjort et rigtig godt stykke arbejde. Jeg er meget imponeret. Det er noget af en udfordring at bygge den op fra bunden, men de har virkelig gjort det godt. Det eneste jeg er lidt bekymret om er chikanen (ved sving 10), som de har installeret.”

”Jeg kan godt forstå, at de har gjort det for der er ingen afkørselsareal her, og det ville have været et hurtigt og åbent sving, hvis man ikke gjorde noget, men alligevel!”

Mark Webber og Sebastien Vettel står og kigger ned på banen

Problemet med chikanen er, at man har nogle meget høje kanter på chikanen, og det kan både beskadige bilerne, hvis de kører hen over den eller gøre bilerne luftbårne på grund af højden.

“Vi havde et lignende problem i Champ Car, da man forsøgte at forhindre bilerne i at skære chikanerne op Monterrey (mexikansk racerbane) og de var kun halvt så høje som de er nu – Vi ødelagde chassiser her og der.”

“Siden vi ikke bare kan gå ud og købe en Lola eller lignende i F1, så har man ikke rigtig råd til at beskadige bilerne. Jeg har endnu ikke set Charlie (Whiting) endnu, men jeg er lidt overrasket. Der findes dog løsninger for dette.”

Sebastien Bourdais har været vant til at køre under kunstig belysning fra hans tid i USA

“Pitindgangen virker også lidt uheldig. Man vil ankomme en del hurtigere end køreren, der er på vej i pit, og man vil befinde sig det samme sted fordi indgangen er skarpt til venstre. Det er de eneste to bekymringer – ellers er resten af banen rigtig godt lavet.”

”Det er en virkelig god bane.”