• Forside

1 million til vinderen af fredagstesten

Den til tider meget kedelige fredagstræning op til Formel 1 Granpriexerne, vil måske blive lavet om til en lille konkurrence. McLaren chef, Martin Whitmarsh foreslår at man giver en million til den der er hurtigst når dagen er omme.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/10 2008 klokken 10:10

Dem af os, der har det med at skulle følge alt hvad der er muligt indenfor Formel 1, hvilket dermed også tæller de frie træninger, har det med at kede sig en anelse, når der fredag formiddag går op mod en time af den første 1½ times træning, inden der kommer rigtigt skub i sagerne.

Men hvis det er op til Martin Whitmarsh fra McLaren, skal dette stoppes og vi skal have underholdning fra Formel 1 tilbage, så de mange tilskuere der overvære sporten også får værdi for pengene.

Et forslag lyder på, at lave træningen om til en konkurrence og sætte tiden ned til 45 minutter. Hvis man så samtidig giver bilerne nogle rigtigt hårde dæk, så de ikke kan bruge træningen til opsætning af bilen til løbet, vil vi kunne få en ganske underholdende fredag, uden det overbelaster biler og piloter.

Sammen med FIA er der nedsat et udvalg af holdrepræsentanter, der skal kikke på forskellige muligheder for at gøre det interessant igen at se Formel 1 om fredagen.
Næste møde finder sted i forbindelse med Japans Grand Prix, et møde som Whitmarsh håber, vil føre frem til de første resultater.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.