• Forside

Bourdais for gammel til Renault

Et rygte sendte den franske Toro Rosso-kører Sebastien Bourdais over i Nelson Piquets sæde hos Renault i en regulær byttehandel, der ville sende Nelson Piquet Jr. retur til Toro Rosso. Men Bourdais er for gammel til Renault, siger Flavio Briatore.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 22/10 2008 klokken 15:10

Der har aldrig været det varme forhold mellem Renault teamchef Flavio Briatore og Sebastien Bourdais. Sebastien er en af få kørere, der takkede nej til at få Flavio Briatore som manager, og det var indirekte medvirkende til, at Bourdais tilbragte 5 år i USA.

Nu går rygtet på, at Renault vil have Bourdais til holdet, som erstatning for Nelson Piquet Jr, der i stedet skulle køre for Toro Rosso. Men det kommer ikke til at ske.

Tættere kommer Sebastien Bourdais ikke på et Renault sæde. Billedet er fra en test i 2002.

I hvert fald ikke at Sebastien Bourdais kommer til Renault. Han er for gammel til Renault, sagde Renault teamchef Flavio Briatore til den franske avis ’L´Equipe’. Til gengæld er Nelson Piquet Jr. steget i anseelse hos den flamboyante playboy.

Til det tyske motorsportsblad ‘Auto Motor und Sport’ citeres Flavio Briatore for at sige

”Før i tiden var han dårlig til nye baner. Fuji og Shanghai var begge nye baner for ham, og han lærte dem hurtigt.”

Selv om Sebastien Bourdais skulle stå på Gerhard Bergers liste over kørere, som han overvejer til 2009, så vil Sebastien Bourdais vente helt til juletid for at finde ud af om han er købt eller solgt. Det har han meldt ud til Gerhard Berger, og Bourdais har allerede optioner andre steder.

Sébastien Bourdais vil ikke vente til jul med at finde ud af om han er købt eler solgt hos Toro Rosso.

En af disse er angiveligt et sæde hos hans gamle arbejdsgiver Newman/Hass/Lanigan Racing, der har haft den dårligste sæson i mange år med Justin Wilson og Graham Rahal i IndyCar mesterskabet.

Ifølge ’Auto Motor und Sport’ er det Red Bulls motorsportsrådgiver, som er i mod en forlængelse. Helmut Markos ønske skulle være at se Sebastien Buemi overfor Vitantonio Liuzzi i 2009.