• Forside

Ny Honda-sponsor vil have ung brasilianer på holdet

I mange år har det brasilianske oliefirma Petrobas været sponsor for Williams. Nu vil Petrobas i stedet sponsorere Honda, men de vil have en brasilianer i det ene sæde. En brasilianer som ikke nødvendigvis hedder Rubens Barrichello.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 22/10 2008 klokken 16:10

Honda Racing har endnu ikke fornyet deres kontrakter med de nuværende løbskørere, Jenson Button og Rubens Barrichello. Noget tyder på, at det heller ikke er begge kørere, der får forlænget deres kontrakt.

Foreløbig venter Honda Racing på et svar fra Fernando Alonso, men også en ny hovedsponsor kan have noget at sige her.

Ifølge rygter skulle Petrobas være på vej til Honda mod, at de får en brasilianer i det ene sæde. En brasilianer som ikke befinder sig i nuværende Honda-kører Rubens Barrichellos alderklasse. Hvilket straks får en til at tænke på Bruno Senna.

Bruno Senna er ung, hurtig og regerende vicemester i GP2 hovedserien. Han er nevø til afdøde Ayrton Senna, der nød sine største triumfer sammen med Honda. Men han har i de sidste to år i GP2 lavet mange fejl. At sætte ham i en Formel 1 racer nu med den kommende, ændrede aerodynamik vil enten være genialt eller tåbeligt.

Bruno Senna med rødglødende bremser

Tåbeligt, fordi erfaring helt sikkert tæller en del. Genialt, fordi de erfarne kørere kan have svært ved at omstille sig til det ændrede downforceniveau, hvilket gør kørerfeltet lidt mere lige. Det kunne dog også være Nelson Piquet Jr. der kunne besætte dette sæde, hvis Renault vælger at udskifte ham med enten Lucas di Grassi eller Romain Grosjean.

Selv om der er mange brasilianske kørere i de mindre klasser, er der lang vej før nogen er på et niveau, hvor de kan deltage i Formel 1.

Et af de mere spændende navne er brasilianske Raphael Matos, men han gør sig i de amerikanske racerklasser, hvilket nærmest pr. automatik diskvalificerer ham til Formel 1.

Bruno Senna skal teste for Honda i vintersæsonen.