• Forside

Interlagos: Opvarmning

Vi begynder at varme op til årets sidste løb og ligesom sidste år er titlen endnu ikke uddelt. Der er to der kæmper om titlen og det drejer sig om Lewis Hamilton fra McLaren Mercedes, der har 94 point. Han er oppe imod Felipe Massa fra Ferrari der har 87 point.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 2/11 2008 klokken 12:11

Som skrevet i indledningen er der syv points forskel imellem 1 og 2. Felipe Massa kan kun blive verdensmester hvis han vinder løbet og Lewis Hamilton slutter som nummer seks eller en dårligere placering, eller at Massa bliver nummer to og Lewis slutter som nummer otte eller længere nede.

Alle andre kombinationer giver verdensmesterskabet til Lewis Hamilton der altså er storfavorit til at tage titlen som den yngste nogensinde. Dette skyldes, at hvis de slutter med samme antal point vil Massa vinde fordi han har flere sejre og end Lewis Hamilton.

Der har været en del snak om der skulle være stor risiko for regn men de seneste prognoser, som vi har set, siger at det skulle holde tørt.

Banekort for Interlagos

Løbet på den 4.309 km lange bane forløber over 71 omgange. Til løbet har Bridgestone medbragt de bløde og de mellembløde dæk.

Vi har ikke fået nogen informationer om straffe så startopstillingen skulle være identisk med resultatet fra kvalifikationen. Du kan se startopstillingen her.

En mindre æra eller to slutter også på Interlagos. Det er farvel til rillerne i dækkene, der har været hadet af mange hardcore Formel 1 fans, og det er sidste løb for David Coulthard, der afslutter sin Formel 1-karriere i Brasilien.

Og mens vi er i gang med at kigge fremad, så har Toyota annonceret at de præsenterer deres nye racer den 16 januar og få dage senere gør BMW Sauber det samme, nemlig den 20 januar.

Sebastien Vettel med en speciel takkehjelm til Toro Rosso holdet.