• Forside

Senna skal teste for Honda og Toro Rosso

Det bliver ikke kun for Honda, at Bruno Senna skal teste for her i post-sæsonen ved de kommende test. Også Scuderia Toro Rosso har tilbudt Bruno Senna en test.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/11 2008 klokken 10:11

Vicemesteren i GP2 Bruno Senna skal i den kommende test på Circuit de Catalunya teste for Honda Racing F1. Formålet er ikke at vurdere den unge kørers evner som testkører, men som løbskører for holdet.

Dermed ser det ud til, at det bliver Honda, som giver Bruno Senna sin F1 testdebut.

Det ser ud til at Scuderia Toro Rosso også har tilbudt Bruno Senna en test, som han har takket ja til. Begge hold har mindst et ledigt løbssæde, så det kan gå flere veje. Dog er der ikke kommet nogen dato på Toro Rosso-testen.

Bruno Senna siger om de kommende tests: ”Jeg er naturligvis meget begejstret over at få min første Formel 1 test, og at få den hos Honda er som en drøm, der går i opfyldelse. På trods af at jeg kun er i gang med mit fjerde år indenfor motorsport, så har jeg ønsket at teste en F1 bil i lang tid, og jeg føler at jeg er klar til udfordringen.”

Bruno Senna med rødglødende bremser på Monza. Sidste gang han sad i en formelbil.

”Jeg er ekstatisk over at skulle i bilen om to ugers tid, men jeg ved, at det er en stor chance, så jeg ønsker at lære så meget som muligt inden jeg kommer til Barcelona. Jeg håber jeg kan vise holdet, hvad jeg kan, og det er op til mig at gøre et godt stykke arbejde.”

Om muligheden for at komme til Toro Rosso siger den unge brasser: Jeg vil teste for begge holde. Det afhænger af udfaldet af disse tests før vi kan gå i gang med at tale om noget mere officielt.”

Af en kører med kun fire års erfaring i motorsport gør Bruno Senna det rigtig godt, og glæden ved at se Senna-navnet på gridden kan nok opveje et par mangler i starten.