• Forside

Store ændringer hos Force India i 2009?

Det forlyder, at der med den kommende samarbejdsaftale mellem Force India og Mercedes vil ske større ændringer hos det lille indiske Formel 1-hold. Blandt andet vil to af holdets nøglepersoner blive fyret.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/11 2008 klokken 15:11

Foreløbig er løbskørerne sikre i 2009, men intet er dog sikkert endnu. Paul di Resta, som blev nummer to i årets DTM mesterskab for Mercedes banker på døren, og netop Mercedes kan give den første fyring hos Force India.

Det forventes, at når Mercedes bliver annonceret som ny samarbejdspartner, kan Force Indias Colin Kolles godt pakke sine ting og forlade Force India med det samme. Grunden til dette skyldes ikke, at Mercedes som sådan har noget imod Colin Kolles, men at Colin Kolles er involveret med Audi i DTM.

Derfor forventes det, at Colin Kolles bliver den første, der bliver afskediget hos Force India.

Adrian Sutil vil umiddelbart være køreren, som bliver skiftet ud med Paul di Resta, hvis Paul kommer til Formel 1.

Næste fyring skulle være Mike Gascoyne, hvis ledelses- og desingmæssige evner lader noget tilbage. Skulle Force India smide Mike Gascoyne på porten, har Mike Gascoyne efterhånden været hos flere teams end de fleste kørere oplever igennem deres karriere.

Motivet for Mike Gascoynes fyring skulle ske på baggrund af, at briten gerne fortæller ledelsen hvordan holdet skal drives, men samtidig designer en fiasko af en bil.

Sidste navn er Vitantonio Liuzzi.

Godt nok har rygterne ikke været så store omkring ham, men Liuzzi skulle være utilfreds med, at han ikke er blevet forfremmet til løbskører hos Force India, og Red Bulls Helmut Marko skulle være interesseret i at få italieneren tilbage til Toro Rosso-holdet.

Skulle Paul di Resta ikke blive løbskører for Force India, så er det sandsynligt, at han kombinerer en sæson som testkører for Force India med en plads i GP2 serien, hvor han kan lære banerne at kende.