• Forside

Medaljer eller ikke medaljer

End ikke FOTA’s møde i torsdags kunne give et entydigt svar fra de nuværende Formel 1 teams. Skal pointsystemet droppes til fordel for et medaljesystem? Meningerne er delte, også her på redaktionen, og ude blandt læserne.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/12 2008 klokken 10:12

Støtter for og imod det måske kommende medaljesystem diskuterer stadig fordele og ulemper ved medaljesystemet. Formel 1-teamcheferne kan ikke blive enige om det, så hvorfor skulle vi?

Mika Hakkinen går ind for medaljer, det samme gør tidligere F1 kører Jos Verstappen. Eddie Jordan siger nej.

BMW’s Mario Theissen sagde til DNA India i et interview, at man stadig ikke kan tale med samme stemme omkring medajlesystemet.

“Vi diskuterer stadig dette emne i FOTA, og vi har endnu ikke fundet en klar mening endnu. Men vi vil dog snart beslutte os for en fælles holdning.”

Man kunne forvente, at FIA præsidenten Max Mosley ville bifalde forslaget, som vennen Bernie Ecclestone har stillet, men han tager det i mine øjne overraskende cool.

Til nyhedsagenturet Press Association, siger han: ”Jeg er tilbøjelig til at gå ind for medaljer, men jeg vil gerne lytte til hvad alle siger omkring dette for når man laver store ændringer, så får det nogengange uforudsete konsekvenser.”

”Min virkelige præference vil være at spørge offentligheden. Jeg mener vi burde lave noget markedsresearch først.”

Spørgsmålet er om FIA stiller spørgsmålet til offentlig høring blandt fansene.