• Forside

Endnu en titel til Hamilton

Et verdensmesterskab i en given sportsgren resulterer ofte i byger af udmærkelser og priser. Det oplevede McLarens verdensmester, Lewis Hamilton, da han i går, søndag, kunne modtage endnu en ting til amagerhylden.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/12 2008 klokken 22:12

I admiralens vise, fra den samfundsatiriske operette Pinafore, synger søhelten bl.a.: ”Stå aldrig til søs, lad de andre stå, De får stribevis af kors og bånd med stjerner på…”

Det er Lewis Hamilton sikkert ikke enig i.

Den unge brite greb chancen, stod til søs hos McLaren, vandt Formel 1-verdensmesterskabet og får nu stribevis af udmærkelser. Søndag blev det eksempelvis prisen som International Racing Driver of the Year.

Farmand deler krammere ud efter at mesterskabet, med lodder og trisser, kom i hus i Brasilien.

”Det er overvældende at modtage denne hæder… og meget følelsesladet. Det gør mig virkelig stolt,” udtalte køreren, der er den hidtil yngste F1-verdensmester.

Mon ikke den allestedsnærværende farmand også var stolt? Det tror vi.

Juan Manuel Fangio og Stirling Moss på Monza.

Ved samme lejlighed modtog Sir Sterling Moss, normalt omtalt som den bedste Formel 1-kører, der aldrig har vundet et mesterskab, en hæderspris for sit bidrag til motorsporten.

Skotten David Coulthard, der efter 15 år i gamet kørte sit sidste Grand Prix i Brasilien i november, modtog en pris for sit bidrag til sporten og endelig modtog Sebastian Vettel prisen som Rookie of the Year.

David Coulthard i Red Bull RBR4.

Andre nominerede var bl.a. amerikaneren Carl Haas, der modtog en pris for den indsats han og nyligt afdøde skuespiller, Paul Newman, har ydet igennem årene. Sammen drev de Newman/Hass teamet i den amerikanske Champ Car og Indy Racing League.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER