• Forside

Briatore: Alonso bedre end Schumi

Renaults teamchef Flavio Briatore mener at den tidligere dobbelte verdensmester Fernando Alonso er bedre end den tidligere 7-dobbelte verdensmester Michael Schumacher var til at håndtere et øget pres, når det virkelig galt.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 27/12 2008 klokken 09:12

Briatores meninger er sjældent kedelige, og han misser sjældent en mulighed for at rose sin ”egen søn” Fernando Alonso, som han også er personlig manager for.

Det kan også være nok så fortjent, når man så, hvad Alonso bare udførte i sidste sæson med en Renault-racer, som langt fra havde styrken fra 2005 & 2006, hvor spanieren gjorde ham selv og teamet til verdensmestre.

Som sæsonen indledtes i år, troede ikke mange fans på nogen sejre til Renault & Alonso, da de styrkemæssigt synes langt efter de førende teams, men pludselig vandt Alonso natløbet i Singapore og fulgte det straks op med endnu en sejr i løbet lige efter i Japan.

Starten, Tyrkiet 2006: Schumi & Alonso side om side

Briatore fortæller nu i seneste udgave af ”F1 Racing” at han mener Alonso på nogle områder ikke er så god som Schumi var, men også at Alonso er bedre end tyskeren på andre områder. Briatore beundrer således Alonsos måde at håndtere et øget pres, når det virkelig gælder og der skal præsteres på banen.

Om sammenligningen Schumacher og Alonso fortæller han: ”De er selvfølgelig 2 forskellige F1-piloter, og er således styrkemæssigt noget forskellige, men sammenligner man de 2, da mener jeg Alonso laver færre fejl.”

”Jo mere pres man lægger på Fernando, jo bedre bliver han. Michael (red: Schumacher) var ikke så god til at håndtere det”, slår Briatore fast.