• Forside

Massa vil gerne vinde medaljer

Felipe Massa, Ferrari, synes at Bernie Ecclestones ide om at erstatte det nuværende pointsystem med, at der køres om medaljer til hvert løb lyder spændende. Havde man kørt 2008-mesterskabet efter medalje-systemet havde Massa vundet verdensmesterskabet.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 3/1 2009 klokken 11:01

Med FIA-bossens idé om, at F1-piloterne skal kæmpes om guldmedaljer, og at det er antallet af sejre som tæller, er interessant for medierne at spørge Massa om, da han i 2008-sæsonen havde en sejr mere (6 sejre) end den sejrende verdensmester Lewis Hamilton, McLaren, (5 sejre).

Massa ville altså have besejret Hamilton i mesterskabskampen, men det er nu ikke derfor brasilianeren støtter Ecclestone. Det er selve ideen, han synes lyder fornyende, og det med at han ville have vundet 2008-sæsonen, mener han er noget vrøvl og blot en hypotetisk tanke.

”Vi må se hvad der sker med denne nye ide," fortæller Massa til den italienske avis 'La Stampa'.

”Jeg ved godt, hvad I vil have mig til at sige – at med dette nye system, ville jeg være blevet verdensmester. Det er dog en forkert konklusion, da vi fra starten af sæsonen kendte baggrunden for pointsystem, og hver især kørte efter det.”

Felipe Massa og Lewis Hamilton på gridden. Der er enighed om at Hamilton blev den rigtige verdensmester

Og objektivt set har Massa måske nok fat i noget. Et eksempel er den sidste løbsweekend, hvor det var tydeligt at McLaren og Hamilton brugte deres forspring til at køre lidt mere sikkert og risikerede mindre end Felipe Massa og Ferrari. De havde mindre at tabe (Massa havde næsten allerede tabt) og mere at vinde, og derfor større risiko i bilens set-up og kørerstil.

En anden historie er så at det pga. regnvejr og særlige omstændigheder blev afgjort på de sidste par hundrede meter, og både McLaren og Ferrari jublede over sejren til deres mand.

Det var dog som bekendt Hamilton som sejrede, da han overhalede en ”Bambi” i Timo Glock, Toyota, der ikke kunne styre sin racer med tørvejrsdæk i det heftige regnvejr. Hamilton blev dermed den samlede vinder og verdensmester.

Ecclestone vil heller ikke høre om, at Hamilton ikke fortjente 2008-titlen fordi han ikke var den F1-pilot, som vandt flest løb.

”Han var manden der skulle blive mester, og det var blot et spørgsmål om tid, hvornår det ville ske," mener Ecclestone.

Pointsystemet som vi kender det, vil også være måden, man finde den kommende verdensmester i 2009. Vi får så at se om der skal køres om guldmedaljer i 2010. En ændring af systemet er endnu ikke vedtaget, og om det sker eller hvornår en beslutning foretages om en evt. ændring er også uvist.