• Forside

Donington Park har fået byggetilladelse

Så kom den endelig. Byggetilladelsen til den lovede udbygning af Donington Park er nu givet til banens ejer Simon Gillett. Dermed kan det britiske Grand Prix køres på banen fra år 2010.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/1 2009 klokken 09:01

Det har taget sin tid, men nu har Simon Gillett, ejeren af Donington Park, fået den byggetilladelse, der giver ham mulighed for at opgradere og udbygge banen, så den lever op til FIA’s høje standarder.

Dermed skulle den sidste hindring for at afvikle det britiske Grand Prix på banen fra 2010 være overstået. Forude venter måneders ombygning, så banen om 17 måneder kan lægge asfalt til det første Formel 1 Grand Prix på banen siden 1993.

Første fase af ombygningen inkluderer en forlængelse af banen, en nyopførsel af et pit- og paddockområde, medie- og medicinske centre m.m. Ting som skal gøres færdige for at leve op til Bernie Ecclestone og FIA’s baneansvarlige Charlie Whiting. Ellers er der intet britisk Grand Prix, som Bernie Ecclestone siger.

”Selv hvis Lewis er verdensmester, så vil vi fortsætte med kalenderen, og England vil ikke blive inkluderet.”

Simon Gillett er glad for endelig at have fået byggetilladelsen.

“Jeg er ekstatisk. Det er afslutningen på seks års hårdt arbejde, og begyndelsen på formodentlig seks år med mere hårdt arbejde. Men jeg er begejstret og lettet, Jeg kunne ikke være gladere, og fra i morgen (i dag) vil de første spadestik blive taget.”

Løbet på Donington Park kommer til at være specielt i mere end en forstand. Simon Gillett vil afvikle Grand Prix løb på banen helt uden parkeringspladser. Al transport til banen skal foregå via en effektiv offentlig transport. Hvordan det kommer til at forløbe bliver det spændende at finde ud af.