• Forside

Toyota præsenterer TF109

I en storstilet webpræsentation, som undertegnede aldrig fik til at fungere, lancerede den tysk-baserede, japanske bilproducent dette års nye skud på Formel 1-stammen.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 15/1 2009 klokken 14:01

Toyota præsenterede i dag teamets nyeste skud på stammen: Toyota TF109.

TF109’eren adskiller sig meget fra hvad vi er vant til at se, ikke mindst fordi de nye regler dikterer en række ændringer i designet, som holdene er pålagt at følge.

Toyota, der viste gode takter i den forgangne sæson, ser frem til 2009 som sæsonen hvor det forventes at hente den første sejr.
Udover de sædvanlige positive udmeldinger, er der ikke meget nyt fra solens rige.

Om den nye bil udtaler Jarno Trulli: ”Jeg forventer at Toyota er konkurrencedygtige igen, udover det må vi vente og se hvad de første par løb bringer."

Toyotas kørertrio på den nye TF109

Italieneren er håbefuld og satser på at Toyota kan bygge videre på den proces der blev sat i gang med 08-sæsonen, hvor det japanske mandskab oplevede stor fremgang og bed sig fast lige under topteamene.

Om de nye regelændringer udtaler Trulli: ”Det er store ændringer, og når man lave sådanne ændringer er det umuligt at forudsige, hvordan det får indflydelse på hvert team. Toyota er kapable til at tilpasse sig disse regelændringer ligeså godt som alle andre. Så jeg håber det giver os gode muligheder."



Over hele linjen lyder det samstemmende fra holdet: Vi vil have vores første sejr.

Toyota holdets præsident, John Howett, udtaler ligeledes: “Målet er for mig helt klart; vi skal have vores første sejr.”

”For at være i position til den første sejr, skal vi konstant være i nærheden af podiet, samt hente store point hjem ofte.”

Toyota TF109 forfra.

Holdleder Tadashi Yamashina afviger heller ikke fra den overordnede målsigtning.

”Vores mål i år er at prøve at vinde den første sejr for Toyota Formel 1. Da jeg overtog som bestyrelsesformand og holdleder i 2007, udtalte jeg, at det første år ville jeg bruge på at observere, det andet på at forbedre, og det tredje på at få succes.”

”Det er min tredje sæson, så det er meget klart for mig – jeg vil se os vinde.”

Toyota TF109, RVX-08 motor.

Toyota TF109, RVX-08 motor.

Toyota TF109 i helikopterperspektiv.

Toyota TF109 fra siden.

Toyota TF109 skråt forfra.

Toyota TF109 bagvinge.

RELATEREDE NYHEDER