• Forside

Williams var tæt på lukning

Vi mistede Super Aguri og Honda i 2008. To hold som vil blive savnet, men vi kunne have mistet endnu et team. Frank Williams’ team var tæt på lukke ned. To års stort underskud var ved at lukke det hæderkronede gamle team.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/1 2009 klokken 12:01

I 2008 mistede vi Honda og Super Aguri. Samtidig har FIA præsidenten Max Mosley meldt ud, at han kendte til flere teams, som var tæt på at lukke.

Det var en af årsagerne til, at Max Mosley har valgt at lave de meget lidt populære besparelser for at sikre holdenes overlevelse.

2008 kunne være blevet Williams' sidste års i Formel 1

Omkostningsreduceringerne er måske nok upopulære, men det er dem, der har sikret, at Williams-teamet stadig vil være at finde på gridden. Det melder Sir Frank Williams ud i et interview med Financial Times.

”Når man tænker på det finansielle pres vi er under, så er de konsekvente ændringer om at reducere udgifterne en stor gevinst.”

Sir Frank Williams

”Vi er nødt til at skabe profit. For at være succesfulde og for at være sikre på, at vi kan blive i branchen, så er vi nødt til også at være succesfulde økonomisk. Så vi skal skabe et overskud hvert år.”

”Vi har tabt penge de sidste to år, måske tre så vidt jeg ved, men vi har haft reserverne og resourcerne til at klare det.”

Ifølge Financial Times skulle Williams-teamet have haft et underskud på £50 mio. over de seneste to år. Hvor slemt det stod til svarer Adam Parr fra Williams på.

”Jeg mener, at det er fair at sige, at vi havde det punkt, hvor det at låne flere penge ville være uacceptabelt for bestyrelsen.”

Max Mosleys udskældte besparelser er medvirkende til, at Williams tidligere på ugen præsenterede FW31

Max Mosleys omkostningsbesparende tiltag er måske nok udskældte lige nu, men om et par år når Formel 1 igen blomstrer, så vil vi tænke tilbage på disse tider og takke Max Mosley for hans stædighed og fremsynethed.