• Forside

Toro Rosso bekræfter Bourdais

De første tegn på at Sebastien Bourdais har sikret sig Toro Rosso-sædet for 2009, kom, da teamet i går annoncerede, at franskmanden skal teste for dem i Jerez, Spanien. Her til formiddag modtog vi den officielle bekræftelse.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/2 2009 klokken 13:02

Som vi antydede i morges, tydede meddelelsen om Sébastien Bourdias’ deltagelse i Toro Rossos testkørsler i Jerez på, at sædet var sikret for franskmanden for 2009. For kort tid siden modtog vi teamets officielle bekræftelse.

Bourdais får altså endnu en sæson for det italienske team, og dermed kan mekanikerne igen opleve at begge kommer løbende, når der råbes ”SEBASTIEN...” i garagen.

Sebastien Bourdais i sidste års STR3. Om to dage sidder han i den nye model i Spanien.

Teamchefen, Franz Tost, er glad for at kontrakten endelig er faldet på plads.

”Vi er glade for, at Sébastien bliver hos os endnu en sæson. Efter et år hos Toro Rosso er vi sikre på, at han vil profitere af den erfaring, som han hentede sidste år. Han kender Formel 1-verdenen, banerne og teamet,” udtaler Tost.

”Dertil kommer, at han har stor erfaring med slicks-dæk (fra sin tid i Champ Car, red.), som jo vender tilbage i år, og det vil passe fint til hans kørestil. Derfor vil han tackle sæsonen med meget mere erfaring i bæltet,” slutter Tost.

Hovedpersonen er også en glad mand.

”Det har været en lang og svær vinter, men nu er ventetiden endelig ovre, og jeg glæder mig virkelig til min anden sæson hos Scuderia Toro Rosso,” udtaler Bourdais.

Bourdais, der er firedobbelt Champ Car-mester, skal være teamkammerat med rookien, Sébastien Buemi, der kommer fra Red Bull Racings Junior Driver Programme.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER