• Forside

Red Bull præsenterer RB5

Med præsentationen af Red Bulls nye 2009-udfordrer, RB5, træder teamet nu ind i sin femte sæson i Formel 1. Vi bringer her de første billeder fra launchen, der fandt sted her til formiddag.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/2 2009 klokken 15:02

Her til formiddag præsenterede Red Bull Racing sin udfordrer til verdensmesterskabet 2009.

Modelbetegnelsen er RB5 og bilen er holdt i de sædvanlige røde, blå og gule farver, der refererer til moderselskabet Red Bulls energidrikke. Bilen er designet af Adrian Newey.

Ifølge teamchefen, Christian Horner, er det med fuldt overlæg, at præsentationen kommer senere end de fleste andre teams.

Den nye Red Bull RB5 - i tegneseriestreg.

”Vores strategi har hele tiden været, at drage fuld nytte og fordel af den senere start på 2009-sæsonen. Vi har derfor brugt tiden til at sikre os at bilen er så optimeret som overhovedet muligt, inden for ændringerne i regulativet, inden vi står på startgridden i Melbourne,” udtaler Horner.

"Over det seneste års tid har vi investeret strategisk, og med de regler vi har nu, er vi i en god position til at kapitalisere fra dem," fortsætter teamchefen. "Reglerne giver god mulighed for teamene til at konkurrere på mere lige vilkår."

"Det nye regelsæt har faktisk givet en helt ny formel for sporten, og det skal blive interessant at se, hvordan de forskellige teams fortolker dem," slutter Christian Horner.

Red Bull oplyser endvidere, at teamet har opgraderet fabrikkens tekniske faciliteter i Milton Keynes, England.

Endelig skriver Red Bull i pressemeddelelsen, at i en sport, hvor pengene mere eller mindre har bestemt succesraten, glæder man sig over, at det nye regulativ vil gøre konkurrencen mere lige og at teamet agter at forfølge denne nye chance.

Kørersammensætningen for 2009 består at Mark Webber og Sebastian Vettel, hvor sidstnævnte erstatter David Coulthard, der gik på pension sidste år.

Red Bull RB5, forfra.

Red Bull RB5 set skråt forfra.

Red Bull RB5 set fra siden.

Mark Webber, 2009

Sebastian Vettel, 2009.

Mark Webber og Sebastian Vettel prøvesidder dækkene på den nye RB5.

Sebastian Vettel i Red Bull RB5 på Jerez.

Sebastian Vettel i Red Bull RB5 på Jerez.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER