• Forside

Bliver der kørt F1 i Melbourne?

Ikke en eneste af de nuværende 18 Grand Prix piloter, der er listet til at skulle starte i Melbourne, har en gyldigt Super Licens. De manglende kørerkort skyldes uenighed omkring de høje priser, som FIA forlanger.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/2 2009 klokken 14:02

FIA præsident Max Mosley har udtalt, at ikke en eneste pilot får lov til at forlade garagerne i Melbourne, uden at have et gyldigt 2009 super kørerkort.

Dette kan i yderste instans betyde, at der ikke kommer en eneste til start, når sæsonen skal startes om lidt over en måned. Men det er der alligevel ikke mange der tror vil ske.

”Jeg tror ikke at vi vil nå så langt,” udtalte Sebastian Vettel under pressemødet i går, da Red Bull afslørede deres nye RB5 racer.

”Det er vigtigt, at vi alle er enige om, at dette ikke er en strejke fra Formel 1-piloternes side, men vores måde at understrege over for FIA, at vi er meget utilfredse med den måde, som Super kørekortet bliver håndteret på,” tilføjede den unge tysker, der selv er en del af GPDA, der står bag aktionen.

”Vi er alle klar til at samarbejde med FIA, men som det ser ud nu, er vi ikke tilfredse med situationen, så vi må se hvad de kommer tilbage med,” sluttede Vettel.

Mange har enorme forventninger til tyskeren forud for den nye spændende sæson, hvor han er rykket op i Red Bull-holdet, fra det mere beskedne Toro Rosso, der dog havde en bedre sæson end Red Bull sidste år, især takket være Vettels sejr på Monza.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.