• Forside

US F1 bliver til US GPE

I sidste uge blev det kommende amerikanske Formel 1 hold US F1 præsenteret under en direkte udsendelse på sportskanalen Speed. Her en uge senere har holdet allerede været igennem deres første krise.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/3 2009 klokken 10:03

Da Peter Windsor og Ken Andersson tænkte på et nyt og catchy navn til det hold, der skal signalere Amerika og Racing i Formel 1, glemte de en meget vigtig ting.

Navnet skulle først cleares med Bernie Ecclestone og Formula One Management. Det har nu betydet, at navnet er blevet ændret.

US F1 er blevet til US Grand Prix Engineering. De to bogstaver F1 er et registreret varemærke under FOM, og kan derfor ikke bare bruges efter for godt befindende. Slet ikke når man befinder sig indenfor den samme brance.

US F1 logoet fik en kort levetid. Navnet var ikke blevet clearet af Formula One Management

En søgning på www.usf1.com forwarder en til www.usgpe.com. Et domæne allerede registreret til Ken Andersson. Problemet med US F1 er, at F1 her bliver en del af teamnavnet. Hvis F1 indgår i forbindelse med Team og Racing, så er der ikke de store problemer.

Derfor er der teamnavne som Renault F1 Team og Honda Racing F1. Alligevel må man se det som lidt af en bommert af Ken Andersson og Peter Windsor, der burde have undersøgt navnet på forhånd.

Omvendt så har Bernie Ecclestone kendt til navnet i lang tid, og han burde allerede før lanceringen have gjort opmærksom på, at navnet i dets nuværende form ikke var lovligt.

Vi byder velkommen til US Grand Prix Engineering.