• Forside

Diffusersagen - Er Brawn GP, Toyota og Williams ulovlige?

Scenen er sat. FIA har overladt afgørelsen til løbets stewards. Holdene er ankommet til Melbourne og torsdag kommer afgørelsen.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 26/3 2009 klokken 09:03

Det forholder sig således, at de tre nævnte hold kører med en diffuser, der måske, måske ikke, er indenfor det gældende reglement. Red Bull har offentlig givet udtryk for deres kritik af de tres diffuser og har garanteret, at de vil indlevere en officiel klage så snart muligheden kommer.

Men udover Red Bull er der ikke mange der har ønsket at kommentere på sagen og dens mulige udfald.

Derfor er det sådan at hvis Williams, Toyota og Brawn GP bliver kendt lovlige af stewarderne i Melbourne, så vil andre hold med stor sandsynlighed indgive en klage mod dem. Det ligger dog endnu ikke fast om hvorvidt klage skal indgives overfor det enkelte hold, eller alle 3 i fællesskab.

Diffuseren på den Toyota er en varm kartoffel

Man er dog enig om én ting i Melbourne, og det er at det skidt at fokus flyttes fra banen over i protestlokalet. Og en appel over afgørelsen synes uundgåelig.

Uanset udfaldet af stewards' kendelse vil den tabende part uden tvivl appellere. En sådan appel vil først kunne blive afviklet i FIAs Internationale appelret i forbindelse med det næstkommende Grand Prix i Malaysia.

Så vidt det er kendt har hverken Williams, Toyota, eller Brawn GP arbejdet på en sekundær løsning, idet de er fuldt overbeviste om at den løsning bilerne er udstyret med er lovlig.

Debatten om diffuseren kaster yderligere grus i maskineriet i forhold til den verserende debat mellem Bernie Ecclestone og holdene vedrørende tv-indtægterne.

Rygter vil vide at Ecclestone endnu ikke har betalt nogen af de penge, som han efter sigende skylder holdene. Dette holdes der også møde om i dag torsdag.

BMF1 følger op, så snart nyhederne ruller ind fra Australien.