• Forside

Australiens Grand Prix - Dagen derpå

Formel 1 sæsonen 2009 er skudt i gang og 1. løb i Australien, blev lige så spændende og uforudsigeligt som vi havde ventet, efter de massive regelændringer. Jenson Button vandt for Brawn GP og sikrede således det nye hold den optimale start.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/3 2009 klokken 10:03

Under de sidste træninger op til årets sæsonstart i formel 1, så vi at det ”nye” hold, Brawn GP, virkelig havde fat i noget af det rigtige, men der var ikke mange der havde regnet med at de ville tage pole og slet ikke at de ville vinde åbningsløbet, efter så lidt testarbejde.

Men Jenson Button gjorde rent bord og sikrede sig således den optimale start på sæsonen, med pole og løbs sejren. Rubens Barrichello i den anden Brawn GP racer, gjorde rent bord for det nye hold, ved at sikre sig andenpladsen, efter at have været langt nede i feltet, som følge af en katastrofal start og flere mindre kollisioner.

Brawn GP, Williams og Toyota, er alle blevet omtalt som diffuserbanden over weekenden, så selvom det var Brawn GP der endte øverst, var overraskelsen ikke helt så stor, som den kunne se ud. Største overraskelse var, at Sebastian Vettel længe så ud til at kører andenpladsen hjem til Red Bull. Et hold som vi inden åbningsløbet, ikke havde så store forventninger til, især set i lyset af de meget ringe træninger vi havde set fra dem, med defekter og kørerfejl.

Sebastian Vettel, Jenson Button og Rubens Barrichello jubler efter kvalifikationen

At Vettel og Kubica i BMW Sauber raceren, skulle kollidere voldsomt, med kun 3 omgange tilbage, var super ærgerligt for dem begge. Hvis skylden var, er svært at bedømme, men vi kan vist godt konstatere, at Kubica var klart hurtigst, men at hans overhalingsforsøg, udenom Vettel, var en kende optimistisk.

Lewis Hamilton kørte McLaren raceren frem fra en 18. Startplacering til en 4. Plads, der efter løbet blev løftet til en 3. Plads, efter Toyota piloten Jarno Trulli blev pålagt en straf, der sendte ham godt ned i feltet.
Kubica og Vettels sammenstød gav også Hamilton et par placeringer frem, men alt i alt, må man sige, at resultatet for McLaren piloten, var langt bedre end forventet og at Hamilton viste at han kan holde hovedet koldt i en så vanskelig situation.

Selve løbet var utroligt tæt og der var ingen der blev sat eller rykkede fra. Rosberg havde en jo-jo tur, med et ringe pitstop som den afgørende faktor for hans placering, der nemt kunne have været en podie plads værdig.
Sebestien Buemi i STR raceren, løftede virkelig sin indsats, efter nogle super ringe træningssessioner, viste han, at han ikke er noget dårlig valg, som erstatning for Vettel.

Konklusionen over dette åbningsløb er, at Brawn GP må betegnes som virkelig hot, sammen med Sebastian Vettel i Red Bull. I den anden ende, ligger Ferrari, der ikke kom i mål med deres racere og McLaren, der til trods for Hamiltons 3. Plads, virkelig udstillede, at de har store problemer. Selv Force India viste bedre takter end McLaren, langt ind i løbet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.