• Forside

Malaysias GP. 1. Frie træning. Rosberg i front

Endnu engang var det Nico Rosberg og Williams der satte hurtigste tid under 1. Frie træning. Den ventede regn udeblev, men luftfugtigheden var, som altid, meget høj og temperaturerne høje. Brawn GP-bilerne var også med helt fremme.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/4 2009 klokken 06:04

Helt som i Australien, var det tyskfødte Nico Rosberg, der var hurtigst under 1. træning i sin Williams-racer og understregede hermed, at den nye Williams racer er hurtig. Selv Nakajima i den anden Williams fulgte op på den påstand, ved at sætte næsthurtigste tid, under den første træning der traditionen tro var lang tid om at komme i gang.

De to Brawn GP-piloter, Jenson Button og Rubens Barrichello, tog sig af de efterfølgende placeringer, mens Felipe Massa og Kimi Räikkönen kørte de to Ferrarier ind på 5. og 6. pladsen.

Räikkönen måtte dog køre tidligt i pit, med noget der lignede en udløst brandslukker, rygende op fra cockpittet. Ferrari har endnu ikke meldt ud, hvad der forårsagede uheldet, men det kunne ligne det første KERS problem, vi har set i år.

For McLaren var det en meget blandet morgen. Lewis Hamilton viste, at McLaren raceren er rimeligt godt med, ved at placere sig ind som nummer 7, lige efter Räikkönen og under et halvt sekund efter den hurtigste tid, sat af Rosberg, hvilket er markant bedre end det vi så i Australien.

Men for Kovalainen var dagens første træning ikke det han havde håbet på. Finnen endte med at sætte langsomste tid, da han måtte udgå efter kun 7 omgange med mekaniske problemer.

De to Red Bull-biler, viste igen gode tegn uden dog at overbevise. Mark Webber kom ind som nummer 8, lige efter Hamilton. Vettel blev nummer 9.

Et hold der endte længere nede end forventet var Toyota, der så ud til at have det svært på den varme bane, men det er næppe noget vi skal ligge for meget i, da det så ud til at de eksperimenterede en del med bilens aerodynamik.

Også BMW Sauber virkede langsomme på den malaysiske bane, hvor Kubica som den hurtigste af de to BMW-piloter, blev placeret som nummer 12, lige efter Giancarlo Fisichella i Force India-raceren.

Fernando Alonso havde heller ikke den bedste morgen i det subtropiske klima, hvor han blev placeret længere tilbage end Nelson Piquet. Brasilianeren satte tilmed bilen i sandkassen efter en punktering.

Hos STR var det igen den nye mand, Buemi, der var den hurtigste af de to, hvilket Bourdais og ikke mindst Toro Rosso, ikke kan være særligt tilfredse med. Men om det betyder, at der allerede nu er pres på franskmandens sæde er nok tvivlsomt, men han skal sikkert forbedre sine tider, hvis han vil mere i Formel 1.

Vi vender tilbage med 2. Frie træning om nogle timer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.