• Forside

Brawn: Ferrari skulle ha´ hyret Button

Teamchefen hos Brawn GP, Ross Brawn, var én af bagmændene hos Ferrari i succesårene, hvor Michael Schumacher vandt år efter år. Brawn erkender nu, at man dengang nok burde have skrevet en kontrakt med Jenson Button, som nu har vundet sæsonens 2 første løb hos Brawn GP.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 7/4 2009 klokken 10:04

Designgeniet Ross Brawn gjorde et godt job hos Ferrari med sin strategi og erfaring, og gentager det nu med sit eget team - Brawn GP.

Brawn fortæller nu, at man i mindst 2 tilfælde stærkt overvejede at få Button til Ferrari, og nu hvor han har samarbejdet med Button gennem flere måneder, erkender Ross Brawn, at Ferrari burde have sikret sig Button og fået ham til at vise sine evner i den røde racer.

Ross Brawn - mens han var hos Ferrari.

Brawn var dengang meget opsat på at få Button, men det lå lidt uden for hans kompetence, da han primært havde rollen som chefdesigner for Ferrari. Han havde ”kun” rollen som rådgiver, hvad køreremner angik, men man havde jo også den fødte førstepilot i Michael Schumacher.

Brawn fortæller nu, at Button ikke var så højtprofileret en racerkører, som modsat mange mente, han var som playboy med størst interesse for fest, damer og alkohol.

”Det var klart en fejl. Det er forkert at dømme folk, men Jenson er desværre blevet en lav-profileret racerkører på mange områder”, fortæller Ross Brawn til den britiske avis ”The Mirror”.

”Han buldrer ikke frem, men gør tingene stille, roligt og diskret.”

”Det er meget lig hans kørerstil – meget rolig og kontrolleret, hvorfor jeg nu er så glad for ham”, forsætter Brawn.

Jenson Button er en seriøs herre

Button har i de 2 første løb kørt bedre end sin teamkammerat Rubens Barrichello, som i stedet for Button kørte under Brawns vinger hos Ferrari. Måske kunne Button have været en bedre konkurrent for Schumi, dog uden at Brawn nu siger det, men er det ikke det man fornemmer han nu siger?

Slutteligt afviser Ross Brawn fuldstændigt Buttons eventuelle useriøsitet, som der ofte har været skrevet om at han er. ”Han arbejder fuldt fokuseret sammen med ingeniørerne og har dermed også fået et helt nyt liv i F1.”