• Forside

Alligevel F1 i biografen i år

Sidste år var første gang det blev muligt at opleve Formel 1 i højdefinition. En stor fornøjelse for alle, der oplevede den ekstra skarphed i billedet og den rigtige gode lyd man oplevede fra det specialproducerede signal. I år kan man på ny opleve dette i biografens bløde sæder.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/4 2009 klokken 23:04

Det er på ny Nordisk Film, der står bag transmissionerne, der vil kunne ses i biografen Palads i København. Sidste år var der lidt problemer med de to sidste løb, der blev aflyst af delvist ukendte årsager.

Da BMF1 snakkede med Nordisk Film tidligere i år var det ikke meningen, at man ville investere i transmissionerne i år. Dertil havde man oplevet for mange problemer, men Nordisk Film har fået et tilbud, som man ikke kunne afslå.

Et tilbud som kommer dig, kære læser, og andre Formel 1 interesserede til gode. Prisen er væsentlig lavere i år end sidste år.

65 kroner koster billetterne i år. Det er mindre end en menu på Burger King og langt mere underholdende.



Fra Nordisk Film starter man projektet blødt op igen. Seks løb vil man vise i år, og man starter ligesom sidste år med at transmittere det spanske Grand Prix fra Barcelona. Dernæst følger løbet, som jeg vil kalde højdepunktet af de seks løb to uger senere.

Det er Monacos Grand Prix. Kombinationen af gaderne og det skarpe billede må give en fantastisk oplevelse for både øjne og ører.



Løb 3 og 4 bliver henholdsvis Tyrkiets Grand Prix på Otodromen i Istanbul og det britiske Grand Prix på Silverstone. Løbet på Silverstone bliver det sidste Formel 1-løb på denne bane, så er man ikke til stede på banen, så skylder man næsten sig selv at sige farvel til denne bane, der med få undtagelser har lagt asfalt til det britiske Grand Prix siden 1950.



Her efter har man valgt at holde sommerferie, så man skal helt hen til den 23. august før man igen blænder op for det digitale højdefinitionssignal fra Valencias gader. Sidste år blev det første løb kørt, og banen blev af Bernie Ecclestone udråbt som et foregangseksempel på banebygning.



En uge senere lukker Nordisk Film ned for det digitale signal med løbet fra Belgien. Klassiske Spa-Francorchamps byder altid på fantastisk race, og hvem husker ikke dramaet sidste år, da regnen faldt i slutningen af løbet. En værdig afslutning på den danske F1-i-biografen sæson.



Billetter kan bestilles på www.kino.dk eller på telefon 70-131211.