• Forside

Lola på vej tilbage til Formel 1

Efter 12 års fravær fra Formel 1, overvejer den engelske Formel bil producent Lola, at indtræde i Formel 1 igen og det allerede i 2010. Lola har nu nedsat en projektgruppe for internt at gennemgå mulighederne.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/4 2009 klokken 16:04

Det er nu helt officielt, at den engelske bilproducent nu overvejer at komme tilbage ind i Formel 1.

Projektet er sat i gang, efter omkostningerne i Formel 1 er blevet reduceret og at FIA officielt har meldt ud, at man vil sikre, at det bliver billigere for nye hold, at komme ind i sporten.

”Efter FIA officielt meldte ud, at holdene nu vil blive underlagt et økonomisk loft for at deltage i Formel 1 fra 2010, har vi besluttet os for at undersøge mulighederne for at vi kan stille et hold,” udtalte Lolas CEO Martin Birrane.

”En opbygning hvor der bliver sat krav til at fremstille højtydende biler, indenfor et begrænset budget, har været en del af vores rygrad over de sidste par årtier, derfor er det nærliggende for os, at undersøge om Formel 1 vil være indenfor vores rækkevidde,” tilføjede han.

Hvis det lykkes for Lola at finde frem til en bæredygtig løsning, er der noget der tyder på, at vi vil se hele to nye hold til start i 2010, hvor det andet er det nye amerikanske hold.

Begge de nye hold, kunne tilmed med meget stor sandsynlighed stille til start med Cosworth motorer, hvilket vil være til gavn for sporten.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.