• Forside

Williams og Red Bull afslutter Valencia test

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/3 2006 klokken 21:03

Efter tre dages test på banen i Valencia afsluttede Red Bull og Williams i dag testkørslerne på den spanske bane.

Davis Coulthard var en af piloterne og skotten testede Red Bulls nye RB2 chassis samt arbejdede med affjedring og dæk til det Europæiske og San Marinos Grand Prix.

Andendagen sluttede ikke specielt positivt, da Red Bull raceren fik tekniske problemer. Alligevel beskriver chef test ingeniør Ian Morgan dagene som ”den bedste testsession vi indtil nu har haft med RB2.”


Problemerne med Williamskøreren Nico Rosbergs Cosworth-motor skulle nu være løst.

I Williams lejren var det inderen Narain Karthikeyan der testede den første dag mens Alex Wutz overtog sædet de næste to dage.

Østrigeren kørte mere end 200 omgange over de to dage og koncentrerede sig om motorudvikling for Cosworth samt dækevaluering til løbet i Melbourne.

”Vi havde en ret blæsende dag her i Valencia, så arbejdet med det endelige dækvalg til løbet i Melbourne var vanskeligere end normalt,” bemærkede Williams’ chef for test, Mike Condliffe.

”Alex havde banen for sig selv hele dagen, og vejret til trods arbejdede han med det planlagte program og sluttede af med bremsetest.”

Simon Corbyn, chef for Cosworth F1-motordivision tilføjede: “Cosworth CA2006 seriens motorspecifikation kørte i tre dage I Valencia. Målet i vores nuværende udviklingsprogram var, at akkumulere så mange kilometre i som muligt med en serie nye komponenter.”

”Vi har også foretaget nogle ændringer der er specielt rettede imod Nico Rosbergs motorhaveri i Malaysia, og denne opdatering er nu blevet implemeteret til løbet i Melbourne,” slutter Corbynn.

Tiderne i Valencia:

Kører Team Dag 1 Dag 2 Dag 3
Coulthard Red Bull 1:12.901 1:11.752 -
Wurz WilliamsF1 - 1:12.689 1:13.233
Karthikeyan WilliamsF1 1:13.897 - -

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.