• Forside

Monza nået til aftale med klagende naboer

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/3 2006 klokken 21:03

Borgmesteren i Monza og byens beboere er nu nået til en aftale, der vil tillade, at motorløb fremover kan fortsætte på den historiske, italienske bane.

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport har borgmester Michele Faglia meddelt, at et møde imellem banens naboer og byens autoriteter er endt med en positiv note, som nu skal endelig stadfæstes af distriktsdomstolen.

Årsagen til miseren skal findes i, at naboerne til banen i flere år har klaget over støjgenerne i forbindelse med løbene.

Problemerne for Monza-banen startede for alvor, da retten i Milano i november sidste år ulovliggjorde samtlige motorløb på banen indtil et acceptabelt system til reducering af støjgenerne var blevet implementeret.


Den gamle højhastighedskurve på Monza (Foto: Guido de Carli)

Tidligere denne måned blev kendelsen yderligere stadfæstet ved en civil, italiensk retsinstans, men nu skulle en ordning altså være nået imellem banen, lokale autoriteter og de klagende naboer.

Ifølge Michele Faglia er Monza-banens ejere og beboerne ”nået til enighed på to områder: At man udarbejder en aktionsplan som tillader banen at gennemføre dens aktiviteter, dog med visse støjbegrænsninger, samt at man dæmper støjforureningen med støjabsorberende barrierer, som skal bygges firmaer med speciale i denne slags opgaver.”

Ifølge avisen er der nu afsendt et dokument til dommer Marco Manuta med en forespørgsel om at ophæve forbudet imod løb på banen.

Det næste retsmøde i sagen er berammet til d. 30. marts.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER