• Forside

Derfor lagde Ferrari sag an

Som du kan læse på BMF1, kom der ikke meget brugbart ud af mødet i Heathrow. En af de ting, der kom frem var dog, at Ferrari ville lægge sag an mod FIA for at få stoppet det nye reglement omhandlende budgetloft og tekniske ændringer.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/5 2009 klokken 13:05

Ferrari nu indbragt sagen overfor de franske domstole, men selv om det står skrevet, at det er budgetloftet, der er problemet, så er det et helt andet sted årsagen skal findes.

Den findes dog stadig hos FIA, men den handler i virkeligheden om tilmeldinger til næste års mesterskab.

Det hedder sig, at alle interesserede hold skal ansøge mellem 22. og 29. maj, hvis de ønsker at deltage i 2010 verdensmesterskabet.

Problemet er, at det med stor sandsynlighed ikke bliver muligt at finde et kompromis i trepartsforhandlingerne med FOTA på den ene side, Formula One Management med Bernie Ecclestone i midten og FIA med Max Mosley på den anden side.

FOTA fik ikke noget ud af mødet med Max Mosley fredag.

Ved at få blokeret for gennemførelsen af det nye reglement vil man samtidig tvinge en udskydelse af datoen, hvor holdene skal have tilmeldt sig 2010-mesterskabet.

Endvidere ønsker Ferrari, at FIA fjerner alle modifikationer til det tekniske reglement for 2010 på FIA’s hjemmeside.

Ferraris advokat Emmanuel Gaillard udtaler til nyhedsbureauet AFP: ”Vi er nødt til at tilmelde os mellem 22. og 29. maj, og det betyder accept af de nye regler, men disse regler er ikke forenelige med betingelserne aftalt med Ferrari.”



”Vi havde ingen andre muligheder,” tilføjede han.

Mens der kan gå lang tid før en appel bliver hørt i WMSC appelretten, så går det noget hurtigere udenfor FIA. På tirsdag mødes FIA og Ferrari allerede i retten.

Måske er vi allerede klogere tirsdag aften.

RELATEREDE NYHEDER