• Forside

Ungarn ude efter 2012?

En muligvis glædelig nyhed for mange, men ifølge de østeuropæiske jungletrommer, så blive det sidste løb på ’Mickey Mouse’-banen Hungaroring kørt i 2012. Det skriver den politiske avis Vilaggazdasag.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/5 2009 klokken 16:05

Ungarn har et ry som en bane, der er ualmindelig kedelig, men det er også en af de baner, der har set flest kørere tage deres første sejr på den lille kringlede bane udenfor Budapest.

For eksempel har Damon Hill, Fernando Alonso og Jenson Button har alle taget deres første sejr på banen.

Men nu kan det snart være slut med Formel 1 på den ungarnske bane. Det på trods af, at banen sidste år fik forlænget sin kontrakt til år 2016.

Jenson Buttons første sejr i Ungarns Grand Prix 2006

Grunden til dette er faldende opbakning fra den ungarnske regering, der ikke længere mener, at de kan støtte Grand Prixet økonomisk.

Det er naturligvis finanskrisen, der er den store grund til problemerne for banen. Finanskrisen har devalueret den ungarnske valuta, så løbet kan blive alt for dyrt at afvikle.

Billede fra Ungarns GP 2006

Det bliver dog først efter 2012-løbet, at banen forlader Formel 1-kalenderen. Det skyldes, at FOA har et økonomisk krav på penge frem til 2012, så det giver ingen mening at annullere et løb, som allerede er betalt for.

Der er jo stadig over 100.000 ekstra turister i Grand Prix-weekenden, der lægger penge i Budapest og omegn.