• Forside

Formel 2 fik en god start

I sidste weekend startede det nye Formel 2-mesterskab. Den nye løbsserie, som FIA præsident Max Mosley har været med til at skabe, afviklede i lørdags den første afdeling. Serien, som kan køres på et lille budget, fik en god start.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/6 2009 klokken 10:06

Første runde blev afviklet på den spanske Ricardo Tormo-bane udenfor Valencia. Her deltog serien, på lige fod, sammen med International Formula Masters og World Touring Car Championship.

Den nye klasse har deltagelse af flere Red Bull Junior-kørere, en svensk kører, sønner til et par tidligere F1-kørere og Sebastien Buemis kusine, Natacha Gachnang.

Natacha Gachnang

Første sæson består af 8 afdelinger med to løb i hver. Under overværelse af FIA Præsident Max Mosley og Charlie Whiting blev de to løb afviklet. Patrick Head fra Williams F1 var på banen. Head står bag designet af chassiset og Audi leverer de 1.8 liters turbomotorer med boostfunktion, der køres med.

Den nye serie fik en god start. De to løb lørdag og søndag var underholdende, og seriens arrangører har gjort lidt af et scoop, da de har sikret, at Eurosport viser løbene. Det betyder, at serien kommer ud til mange millioner mennesker.

Robert Wickens

Andy Soucek deltager i F2

FIA Præsident Max Mosley var glad, for det han så. Hans nye budgetklasse var indtil videre blevet en succes.

”Jeg er forbløffet over, hvor sucsesfuldt den første dag er forløbet. Jonathan Palmer og Williams har gjort et fantastisk arbejde; mesterskabet, racing og hele opsætningen har været ekstraordinær og det har været en stor succes,” sagde Max Mosley.

Jonathan Palmer og Max Mosley

F2 kørernes arbejdsplads

“Jeg mener, at mesterskabet passer præcist til de omkostningsbesparelser, som er ved at blive indført i Formel 1. Barrierne for at deltage har været for store og for dyre tidligere. Dette mesterskab er en måde for folk at komme til Formel 1 uden at bruge en formue.”

Henry Surtees

F2 deltager

”Jeg vil ikke blive overrasket, hvis flere af kørerne fra dette års Formel 2-mesterskab avancerer til Formel 1.”

Det næste løb køres på den tjekkiske bane Brno den 20. og 21. juni.

Henry, søn af John Surtees

Vinderpokaler

Start på løb 1 Valencia

Start på løb 2 Valencia

Podiet løb 1 Valencia

Podiet løb 2 Valencia

Robert Wickens stod øverst på alle vigtige sessions

Red Bull Juniorkører Robert Wickens vandt begge løb i Valencia