• Forside

Force India nu smidt ud af FOTA

Fredag brød Force India med FOTA, da de sendte en ansøgning udenom FOTA vedrørende deltagelse i næste års verdensmesterskab. Det forlød, at holdet ville blive smidt ud ligesom Williams, men det skete først søndag, oplyser teamchef Vijay Mallya.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/6 2009 klokken 08:06

Det er ikke kun Williams, som har oplevet at blive smidt ud af FOTA. Søndag røg Force India den samme vej, og selv om teamchef Vijay Mallya forsøger at få omstødt beslutningen, er det ikke noget som han vil miste meget søvn over.

Til nyhedsbureauet Reuters udtalte Vijay Mallya efter løbet, at han havde fremlagt grunden til sit brud med FOTA overfor de andre teamchefer, og at han nu ventede på deres reaktion.

”Hvis de forstår dem, så er det godt. Hvis de ikke vil forstå dem, hvorfor skulle jeg så miste søvn over det.”

Dr. Vijay Mallya - Force India teamejer

”Jeg gør først og fremmest, hvad der er godt for Force India fordi jeg har en forpligtelse til dette. Jeg har en forpligtelse overfor mine medarbejdere, for holdet og for firmaet og hvis vi skulle ende med ikke at køre race, så er der ikke længere nogen forretning.”

Det var blandt andet gode råd fra Force Indias advokater, der fik Vijay Mallya til at tilmelde sig 2010-mesterskabet. Det handlede blandt andet om at sikre bankgarantier.