• Forside

Vil Ferrari af med Kimi?

I øjeblikket fremstår Kimi Räikkönen som en loyal teamplayer i Ferrari, men flere rygter på nettet antyder, at Ferrari ikke selv er så loyale. Den stejlende hingst vil sætte Fernando Alonso i Kimis sæde i 2010.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/6 2009 klokken 07:06

Flere kilder på internettet skriver, at Ferrari har skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Umiddelbart ikke noget overraskende i dette, da det længe har været klart, at den stejlende hingst var interesseret i den spanske troubadour.

Kimi Räikkönen skrev sidste år lidt overraskende en to-årig kontrakt med Ferrari for 2009 og 2010. Overraskende fordi der allerede sidste år gik rygter om, at Ferrari havde tegnet kontrakt med Alonso til 2010, og selv om Formel 1-kørere er nogle små skabninger, er der ikke plads til tre kørere i to biler.

Kimi Raïkkönen er ikke længere så velkommen hos Ferrari

Efter sigende har Ferrari tilbudt Kimi Räikkönen et stort beløb for, at han lod sig købe ud af kontrakten, men her var Kimi ikke længere teamplayer. Hellere et sikkert og velbetalt år hos Ferrari i 2010 end at stå udenfor. Derfor takkede Kimi nej til Ferrari.

Det har sat gang i spekulationerne.

I korte træk vil Ferrari nu forsøge at få Kimi Räikkönen til at fremstå som en ringere kørere end Felipe Massa. Ved at få Kimi til at ligne en tidligere og nu demotiveret topkører kan man holde finnen udenfor den tætte udvikling. Man skal derfor ikke blive overrasket, hvis Felipe kommer til at ligge endnu længere fremme på gridden.

Alonsos fremtid ifølge fansene

Rygter antyder, at Ferrari skal betale $30 mio. til Fernando Alonso for, at spanieren sidder i et konkurrerende team. Løsningen lyder på en break-away serie. Det vil godt nok ødelægge Formel 1, som vi kender det, men det vil give plads til, at Ferrari kan stille med tre biler i 2010.